Skip to content
Politică

Iohannis, întâlnire de taină cu liderii PNL. Șeful statului le-a transmis liberalilor să se pregătească de o guvernare minoritară

Adriana Neagoe / Inquam Photos

Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire de taină cu mai mulți lideri liberali, printre care și actualul premier Florin Cîțu, au precizat surse liberale pentru PS News.

În cadrul întâlnirii, șeful statului a precizat că, în contextul dat, refacerea unei alianțe de guvernare cu USR este „o misiune imposibilă”, astfel acesta le-a transmis liberalilor prezenți că trebuie să se pregătească pentru o guvernare minoritară, cu Florin Cîțu sau fără el. Klaus Iohannis a susținut, însă, că în guvernarea minoritară vor trebui să fie negociate punct cu punct proiectele și legile importante. Șeful statului le-a explicat celor prezenți că un guvern minoritar reprezintă în acest moment singura soluție pentru a nu fi sabotați din interiorul guvernării de USR, al cărui scop este îngroparea electorală a liberalilor.

Surse prezente la întâlnire au explicat pentru PS News că președintele Iohannis își dorește stabilitate și nu mai are încredere că reprezentanții USR nu vor face din nou scandal și va fi nevoie să fie schimbat încă un guvern peste 6 luni. Totodată, șeful statului le-a explicat celor prezenți că, și în situația în care premierul Florin Cîțu va face un pas înapoi și va desemna un alt premier liberal, nu este exclus ca cei de la USR să provoace în câteva luni o nouă criză politică.

Președintele a mai susținut și că nu poate gira până în 2024 o serie de 2-3 guverne care, evident, nu vor putea implementa PNRR sau alte proiecte. Nu în ultimul rând, șeful statului a susținut la întâlnirea cu liderii liberali că USR joacă totul politic, cu gândul la anul 2024, că nu sunt interesați în mod real de guvernare și că tactica lor politică este să genereze crize pe bandă rulantă și să dea vina pe PNL. ”USR vrea să ia toată puterea în 2024, prezidențiale, parlamentare, și vor să facă asta prin scoaterea din scenă a PNL”, a spus Klaus Iohannis, potrivit surselor citate.

„Guvernarea cu USR va fi imposibilă”

Despre faptul că „guvernarea cu USR va fi imposibilă”, dacă moțiunea de cenzură va trece marți la vot, a vorbit și premierul Florin Cîțu.

„PNL va fi întotdeauna responsabil, toate scenariile sunt pe masă, după decizia de mâine, mai puțin cea de a colabora cu USR. După decizia de mâine, guvernarea cu USR va fi imposibilă pentru PNL.

Vreau și eu să văd mâine, în Parlament, pentru că în moțiune se spune foarte clar: incompetent ministrul Sănătății, incompetent ministrul Investițiilor, incompetent ministrul Transporturilor, incompetent ministrul Economiei. Dar USR, care a avut aceste portofolii, spune: da, are dreptate PSD. Drulă va vota împotriva lui Drulă. Este o premieră în România. Ce îmi spune mie e că am fost foarte indulgent și că trebuia să-i dau afară mai devreme pe acești oameni, dacă ei înșiși spun că au fost incompetenți și votează pentru această moțiune”, a spus luni premierul.

 

 

2 comentarii la “Iohannis, întâlnire de taină cu liderii PNL. Șeful statului le-a transmis liberalilor să se pregătească de o guvernare minoritară

  1. Iohanis,ai ticălos decât Dragnea! A fost pion central în menținerea corupției, a hoților și nfractorilor la conducerea țării!
    Nici el și nici Câțu n ar trebui să mai circule liber; sunt un mare pericol pentru democrația României!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *