Skip to content
Politică

Iohannis, interzis la sărbătoarea de la Țebea

www.hotnews.ro

La Ţebea se desfăşoară duminică Sărbătoarea Patrioţilor, iar printre politicienii aşteptaţi la eveniment se numără Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Klaus Iohannis a primit interzis la Sărbătoarea Patrioţilor, sărbătoare dedicată memoriei lui Avram Iancu. Preşedintele este acuzat că a îndoliat tricolorul şi chiar a fost ameninţat.

Organizatorul evenimentului, poetul Laurian Stănchescu, cel care an de an cinsteşte memoria „Crăişorului Munţilor”, prin organizarea celui mai mare marş-de peste 100 km, i-a trasmis un mesaj dur şefului statului. El a spus că preşedintele Iohannis nu are ce căuta la Ţebea, pentru că a îndoliat tricolorul. Poetul Laurian Stănchescu este nemulţumit de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să îi recunoască titlul de Erou Naţional lui Avram Iancu.

Spuneam la un moment dat că dacă aş trăi în secolul al XIX-lea, l-aş provoca pe Klaus Iohannis, cavalereşte, la un duel cu pistolul. Sigur, el ştie ce ar fi urmat dacă trăiam în secolul al XIX-lea. Sunt revoltat, pentru că aici este un anti-românism al lui Klaus Iohannis, pe faţă. Este trădare naţională. Este un fel de execuţie publică a identităţii naţionale a culturii şi istoriei noastre naţionale„, a declarat Laurian Stănchescu, pentru România TV.

2 comentarii la “Iohannis, interzis la sărbătoarea de la Țebea

  1. Si iata ca presedintele si-a aratat adevarata fatå despre valorile nationale ale acestei tari chiar daca am ajuns prin politica partidelor politice o colonie. Adio paduri, pamânt, industrie si multe alte ramuri ale economiei nationale etc. Le spunem ADIO si la doctori, ingineri etc. Datoria noastra este sa cheltuim o parte din buget pentru instruirea lor in facultatile din RO. Iar uzul fructelor sint ale strainilor.
    Mai stie cineva prima strofa din Imnul acetei tari ajunsa o colonie dupa ce a intrat in ue si nato.?

  2. An electoral! Ungaria are la Rio locul 12 pe naţiuni, cu 8 medalii aur, 3 argint, 4 bronz, ceea ce dovedeşte patriotism, înţelegerea investiţiilor în sport ca vector pt imaginea externă. RO are locul 47 pe naţiuni (1 aur, 1 argint, 2 bronz – una fiind a cecenului Saritev!) şi şi-a trimis sportivele în trenţe pe care nici nu scria România! N-avem intelectualitate prea funcţionala în postromânism si nici macar Catedrala sau Cuminţenia nu ni se explica ce rol au. Iată de ce problema parlamentului viitor nu e să conţină naţionalismul, ci dimpotrivă, revenirea UDMR-ului, nefiind lucru sănătos diminuarea dialogului politic cu minorităţile în actualul context regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *