Skip to content
Politică

Iohannis intră la rupere: Voi merge la şedinţele de Guvern!

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți dimineața, că va merge la ședințele de Guvern. Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

Am solicitat agenda. Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Antena3.ro

Iohannis a avertizat că o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere ar fi o eroare gravă pentru România. „Ar fi o eroare gravă. O astfel de ordonanţă de amnistie şi graţiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România”.

Despre solicitarea lui Liviu Dragnea ca președintele să fie pus sub acuzare pentru înaltă trădare, Klaus Iohannis a spus că aceasta „Este un demers politicianist, care din capul locoului este sortit eșecului. Nu poate nimeni să facă o plpângere penală împotriva președintelui. Pentru înaltă trădare sunt proceduri parlamentare complicate, nu are nici un suport, este o fantezie a pesediștilor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *