Skip to content
Politică

Iohannis l-a anunțat pe Florin Cîțu că nu mai poate fi premier. Dispută între președintele PNL și șeful statului pe două ministere-cheie

Inquam Photos / George Călin

Klaus Iohannis l-a anunțat pe președintele PNL, Florin Cîțu, că nu mai poate fi propus premier, au precizat surse politice pentru PS News. Totodată, șeful statului a condiționat orice negociere politică de păstrarea de către liberali a Ministerului Justiției. „Practic, de aici au început discuțiile din PNL”, spun sursele citate.

Mai exact, Klaus Iohannis și liderii liberali care îl susțin necondiționat vor ca Ministerul Justiției să revină PNL, la negocierile cu PSD, în vreme ce social-democrații ar fi mai degrabă tentați să refuze portofoliul pentru că nu-și mai doresc să se asocieze cu războiul pe legile justiției.

De cealaltă parte, Florin Cîțu își dorește Ministerul Finanțelor știind că, în acest fel, celălalt minister avizator, cel al Justiției, ar urma să ajungă automat la PSD. „Sunt două ministere avizatoare (n.r – Justiție și Finanțe) și fiecare partid mare din coaliție vor să aibă câte unul”, au precizat sursele PS News.

Șeful PNL este însă conștient de faptul că dacă va pierde această dispută cu Klaus Iohannis, iar Justiția va ajunge la PNL și Finanțele la PSD, el își va pierde orice relevanță în partid.

„Vom propune un ministru al Justiției acceptat de populație”

Precizăm că Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a spus luni că PNL vrea să aibă Ministerul Justiției într-un viitor guvern, promițând continuarea reformelor: ”Putem discuta despre reforma Constituției, reforma administrativ-teritorială. Sunt însă linii roșii pentru PNL – reforma justiției este pentru noi un punct nodal, nu vom opri reforma. Vom propune un ministru al Justiției acceptat de populație”, a declarat Rareș Bogdan.

De cealaltă parte, președintele PNL, Florin Cîțu, a vorbit luni despre necesitatea ca PNL să aibă Ministerul Finanțelor.

„PNL a arătat că Ministerul Finanţelor condus de PNL în ultimii doi ani de zile a făcut, ca să zic aşa, minuni. Am reuşit să convingem agenţiile de rating să schimbe perspectiva, chiar în această perioadă dificilă în care avem o criză politică, de la negativ la stabil a acestei economii, am reuşit să reducem deficitul bugetar, să avem încasări mai mari la buget fără să creştem taxele. Este clar că noi am demonstrat că se poate face”, a arătat Florin Cîţu.

Amintim că Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, luni, începând cu ora 19,00, la sediul central al partidului, urmând să ia o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD. Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, Ciprian Ciucu – preşedintele PNL Bucureşti şi deputatul Cristian Băcanu au anunţat că doresc refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR.

2 comentarii la “Iohannis l-a anunțat pe Florin Cîțu că nu mai poate fi premier. Dispută între președintele PNL și șeful statului pe două ministere-cheie

  1. Nustiu ce sa va spun! Au adunat totPDL in partid , si au rovinat tot, lau ales pe Orban sef sa-i comande un alcolist .Dupa ratarea primului an de guvernare colac peste pupaza Iohanis omul lucrului bine facut isi pune la conducerea guvernului de aceasta data un drogat care a indatorat pe Romani cu 60 de miliardi de € la care nu stie ce a facut cu ei, undes acei zisi Romani esiti in strada pentu darmarea PSD-ului au furat in 2 ani cat p.s.d 12 ani . Betii oameni nu mai zic nimic au vazut ca sau sters la fund cu voturile lor si ca votul lor nu mai conteza .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *