Skip to content
Politică

Iohannis l-a felicitat pe Donald Tusk pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, miercuri seară, felicitări lui Donald Tusk care a fost ales preşedintele celui mai important partid european, Partidul Popular European. Iohannis participă la Congresul PPE de la Zagreb, scrie News.ro.

Felicitări, Donald Tusk, la alegerea ca preşedinte al PPE”, a scris, miercuri seară, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis.

Sub conducerea dumneavoastră, PPE va continua să joace un rol decisiv în modelarea viitorului proiectului UE. #EPPZagreb”, a completat Iohannis.

Iohannis participă la Congresul PPE de la Zagreb.

Ulterior, Iohannis a declarat că-l cunoaşte foarte bine pe Donald Tusk, iar alegerea sa este un bun semnal.

Îl cunosc foarte bine pe domnul Donald Tusk şi sunt foarte bucuros că a fost ales cu o majoritate cuvârşitoare de voturi. Faptul că avem la PPE prima dată un preşedinte din partea estică arată, şi în PPE, o deschidere semnificativă către membri noi în UE, lucru care ne bucură şi este un semn vizibil, un semn evident că falia est-vest dispare tot mai mult şi asta este ceea ce ne dorim şi pentru România şi pentru români. Să ajungem şi la un nivel de trai şi la o societate de maturitatea societăţilor din vechile state membre ale UE”, a declarat Iohannis la Zagreb.

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Donald Tusk, a fost ales, miercuri, preşedintele Partidului Popular European (PPE), în cadrul Congresului care are loc la Zagreb. Tusk a fost singurul candidat înscris în cursa pentru preşedinţia partidului, fiind susţinut de fostul preşedinte Joseph Daul.

Tusk a fost ales cu 491 de voturi ”pentru” reprezentând 93% dintre voturile exprimate. Au fost înregistrate şi 37 de voturi împotrivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *