Skip to content
Politică

Iohannis l-a numit vicepreședinte al ICCJ pe judecătorul „cu nașu-n suflet”

www.evz.ro

Președintele Klaus Iohannis l-a numit vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) pe un judecător ajuns celebru după ce a fost interceptat vorbind despre „nașul din suflet”.

Judecătorii Gabriela Elena Bogasiu şi Ilie Iulian Dragomir au fost numiţi luni de către preşedintele Klaus Iohannis vicepreşedinţi ai ICCJ, a anunţat Administraţia Prezidenţială, citată de Mediafax.

Ei au fost propuşi de Secţia pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Mandatul lor este de trei ani, cu cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. Conform legii, vicepreşedintele Înaltei Curţi este numit de către şeful statului, la propunerea CSM, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin doi ani.

NAȘUL DIN SUFLET

În octombrie 2012, Jurnalul Național publica interceptări din dosarul Motorina, în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar era judecat pentru complicitate la evaziune fiscală şi pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat. (Între timp, în iunie 2016, Blejnar a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare.) Cotidianul sus-amintit susținea că „nașul din suflet” la care se referea Dragomir în discuția cu Blejnar era nimeni altul decât președintele de atunci al României, Traian Băsescu.

Redăm mai jos textul stenogramei menționate:

Judecător Iulian Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre (n.r. Moldovan de la CSAT.) Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi… unui naş comun al nostru. 
Sorin Blejnar: Am înţeles, am înţeles.
Iulian Dragomir: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru (n.r. Traian Băsescu). Prin Bucureşti, prin republica noastră sau prin alte…?
Sorin Blejnar: Sunt aici, sunt prin Bucureşti.
Iulian Dragomir: Vă trimit şi eu fata care manageriază acolo unde am fost la ziua Claudiei, că are o audienţă de-asta intempestiv acolo la ei, la locaţie. Şi nu ştiu cum să fac.
Sorin Blejnar: În 20 de minute să fie la mine.
Iulian Dragomir: La ora 2 ajunge. Este o doamnă. (…) Se numeşte doamna Albu. Doamna Albu Mariana se numeşte doamna care intră la cabinet la dumneavoastră.
Sorin Blejnar: Bine, bine.
Iulian Dragomir: Intră pe-acolo prin spate, pe lângă unde aveam şi noi sediul ministerului nostru?
Sorin Blejnar: Da.
Iulian Dragomir: Bine, excelenţă, cu respect. Vă pup. Am onoarea”.

În septembrie 2015, tot Jurnalul Național publica un material potrivit căruia magistratul Dragomir ar avea legături cu mafia ANRP.

„În data de 2 noiembrie 2004, în preajma alegerilor în urma cărora Traian Băsescu a devenit, pentru prima dată, preşedinte, soţia lui Iulian Dragomir intra în afaceri. În fapt, o anume Cosmina Camelia Englizian, împreună cu Simona Elena Dragomir, soţia judecătorului, au înregistrat societatea Passion de Brasil Impex SRL. Obiectul de activitate este „comerţul de îmbrăcăminte cu amănuntul în magazine specializate”.

Englizian deţinea, la momentul înmatriculării, 85% din acţiunile firmei, în timp ce soţia lui Iulian Dragomir avea 10 procente din beneficii şi pierderi. Al treilea asociat, cu 5 procente, se numeşte Daniel Ghioca, personaj care, la momentul respectiv, activa ca avocat în Baroul Bucureşti, dar şi ca director adjunct al Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Capitalei, condusă încă de Traian Băsescu. Mai mult, Ghioca este şi fin al lui Adrian Iordache, architect-şef în cadrul aceleiaşi primării, în perioada mandatelor lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu”, scriau jurnaliștii. (Citiți mai multe AICI.)

PERSECUȚII DUPĂ ANCHETĂ

Nici biografia judecătoarei Gabriela Bogasiu nu este lipsită de umbre. Pe 22 iulie 2012, cu doar o săptămână înainte de referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu, Lumea Justiției scria că Bogasiu – pe atunci președintele Biroului Electoral Central (BEC) – avea soțul implicat în dosare de milioane de euro. Redăm mai jos explicațiile ziariștilor de la Luju.ro, cu precizarea că, în momentul redactării acestui articol, filmul la care se face referire mai jos nu mai este disponibil:

Presedinta Biroului Electoral Central pentru referendumul demiterii presedintelui suspendat Traian Basescu din 29 iulie 2012 este nimeni alta decat judecatoarea suprema Gabriela Bogasiu! Cum a fost aleasa tocmai Gabriela Bogasiu in fruntea BEC, organism care va decide care va fi rezultatul in cazul demiterii/ramanerii in functie a presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care sotul acesteia, avocatul Mihai Bogasiu a fost implicat in dosare grele, cel mai important fiind blocat la nivelul DNA, institutie “nasita” de Traian Basescu, cel care a numit si reconfirmat in functie toti sefii acestui parchet??? Dosare in care sotul ei este alaturat afaceristului Stefan Radulescu, un apropiat al lui Traian Basescu. Lumeajustitiei.ro va prezinta o serie de documente incendiare, care te duc cu gandul ca judecatoarea Gabriela Bogasiu – posesoarea unei averi de invidiat – poate fi santajabila, si aceasta intrucat sotul ei, avocatul Mihai Bogasiu apare implicat in dosare cu mize de milioane de euro, a caror numitor comun este afaceristul Stefan Radulescu (trimis in judecata in mai multe cauze) nimeni altul decat apropiatul presedintelui Traian Basescu. Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera un film video, realizat chiar inaintea campaniei electorale pentru prezidentiale din 2004, una dintre firmele inculpatului Stefan Radulescu (arestat vreme de patru luni pentru fraude economice) film din care reiese ca Traian Basescu este in relatii cordiale cu inculpatul Stefan Radulescu, cel care l-a asteptat cu fursecuri alese pentru a pune tara la cale… cata vreme cei doi s-au si lasat filmati impreuna. Pentru cine nu stie, Stefan Radulescu este nimeni altul decat partenerul de “combinatii” al avocatului Mihai Bogasiu, sotul judecatoarei Gabriela Bogasiu, care a ajuns “intamplator” presedinta Biroului Electoral Central. Cine are urechi sa auda si ochi sa vada, sa ia aminte!

Filmul realizat la firma inculpatului Stefan Radulescu (posibil sponsor al campaniei electorale pentru prezidentiale a lui Traian Basescu) inaintea alegerilor prezidentiale din 2004, cu convorbirile dintre Traian Basescu si inculpatul Stefan Radulescu il puteti viziona aici, cu mentiunea ca inregistrarea a fost descoperita cu prilejul unei perchezitii a procurorilor Parchetului General, caz in care atat procurorul, cat si politistul anchetator au fost zburati din functii, iar politistul rapit in strada, batut, aruncat dezbracat la marginea unei paduri, iar apoi internat abuziv la spitalul de nebuni”. (Mai multe detalii sunt disponibile AICI.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *