Președintele Iohannis merge la Blaj. La ce eveniment participă

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri după-amiază, la Blaj, în judeţul Alba, la la evenimentul comemorativ dedicat împlinirii a 75 de ani de la scoaterea în afara legii a Bisericii Române Unite, Greco-Catolice.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri, de la ora 16.00, o întâlnire cu Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, la sediul Curiei Episcopiei Majore din Blaj. De la ora 16.45, Iohannis ia parte la evenimentul comemorativ ”Ceasul Vinerii Mari – 75 de ani de la dezlănţuirea prigoanei împotriva Bisericii Române Unite cu Roma, Greco – Catolice”, unde va lua cuvântul.

Evenimentul are loc în Catedrala Arhiepiscopală Majoră “Preasfânta Treime” din Blaj.  Potrivit oficialilor Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, în prezenţa Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureşan şi a Episcopilor Sinodului, miercuri, are loc un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 75 de ani de la scoaterea în afara legii a Bisericii Române Unite, Greco-Catolice.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL