Skip to content
Politică

Iohannis, la depunerea jurământului: Voi fi preşedintele tuturor românilor. Nu există mai multe Românii

Inquam / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la ceremonia de depunere a jurământului pentru un nou mandat, că va fi preşedintele tuturor românilor. „Nu există mai multe Românii, ci o singură Românie care ne aparţine tuturor şi căreia îi aparţinem”, a spus el. Şeful statului a mai spus că, dincolo de progresele evidente, „bilanţul ultimilor 30 de ani nu este satisfăcător şi este dezamăgitor în raport cu potenţialul ţării”, potrivit news.ro.

„Dragi români, preiau cu multă emoţie al doilea mandat de preşedinte, profund onorat de încrederea care mi-a fost acordată. (…) Votul reprezintă cel mai puternic instrument pentru a indica drumul pe care vrem ca ţara noastră să-l parcurgă”, a spus Iohannis, în cuvântul de inaugurare a noului mandat de preşedinte al României.

El s-a referit  şi la jurământul rostit, spunând că „destinul românilor rezidă în forţa creatoare a neamului nostru”. 

„Vă asigur că voi fi preşedintele tutuor românilor, atât al celor care m-au votat şi susţinut, cât şi al celor care au avut altă opţiune. Sunt convins că avem multe lucruri în comun. Nu există mai multe Românii, ci o singură Românie care ne aparţine tuturor şi căreia îi aparţinem”, a afirmat el.
Doar împreună vom reuşi, a adăugat preşedintele, care a spus că nu a existat niciun obiectiv major realizat fără implicarea majorităţii românilor.
„Dincolo de progresele evidente, bilanţul ultimilor 30 de ani nu este satisfăcător şi este dezamăgitor în raport cu potenţialul ţării. Trebuie să depăşim marasmul veşnicei perioade de tranziţie”, a spus Iohannis.
El a mai afirmat că oamenii s-au săturat de atâtea schimbări fără finalitate care nu au produs rezultatele scontate şi că este momentul unei noi etape de dezvoltare a României.
„Obiectivul meu este de a construi o ţară prosperă, un stat funcţional, în care legea este egală pentru toţi. O voce puternică în Europa şi în lume, o ţară care-şi promovează valoarea”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a depus jurământul pentru un nou mandat de preşediinte al României, într-o ceremonie care are loc în Plenul Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a citit declaraţia Parlamentului privind depunerea jurământului de către preşedintele reales, cei prezenţi ridicându-se în picioare.

Ulterior, Patriarhul Daniel a binecuvântat învestirea preşedintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *