Skip to content
Politică

Iohannis laudă DNA: „E excelent. Abia aștept să se finalizeze dosarele”

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit luni seara, despre dosarul de trafic de influență în care sunt implicați Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, arătând că „este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri”.

„Pe vremea USL, acesta a fost unul dintre lucrurile pentru care nu a fost armonie. PSD încerca cu această lege a amnistiei şi a graţierii. Noi am repetat că nu suntem de acord. În PSD există cercuri care au vrut să promoveze această lege pentru ei. Este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri. Abia aştept să se finalizeze aceste dosare, să vedem cine şi ce a făcut. Chiar astăzi aţi urmărit că în Cameră trebuia să se dea un vot. Cine credeţi că nu a venit la vot? PSD. Practic a boicotat şedinţa. Oare de ce?”, a afirmat Iohannis.

„Iar prim-ministrul are o poziţie foarte stranie, care spune că vrea stat de drept. Preşedintele PSD spune că nu cunoaşte aceste dosare pentru că se ocupă de guvernare. Care guvernare? Este preşedintele PSD şi să facă bine să aibă o poziţie clară. Simpli cetăţeni vor dori să ştie dacă Victor Ponta este pentru stat de drept sau pentru protejarea corupţilor”, a mai declarat candidatul la prezidențiale.

Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA. Procurorii spun că, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului său din PSD, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte. Şova ar fi promis, potrivit DNA, că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, în condiţiile în care el nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

5 comentarii la “Iohannis laudă DNA: „E excelent. Abia aștept să se finalizeze dosarele”

  1. „Sper ca DNA sa faca ordine in PSD”, a declarat Iohannis la B1TV.

    Herr Johannis noi asteptam ca DNA sa curete ACL si pe seful vostru suprem Basescu.

    PS. Afacerile cu Carabulea mai merg herr Johannis?

  2. Te legi de orice subiect nou aparut in presa pentru ati mai face reclama domnule Iohannis, dar in momentul in care ati fost pus sa justificati cele sase case, nu ati fost capabil!

  3. Pana una alta puscariile sunt pline cu liberali de-ai lui. Ce zici bre, Hrebenciuc si-a dat demisia din Parlament, faci si tu la fel, de la primarie si din cursa pentru Cotroceni, daca pierzi procesul cu ANI ??? Ca sa stim cum e cu statul de drept. Ca mi se pare mie ca ai un parlamentar care e declarat de un an incompatibil, cu sentinta definitiva, si tot prin Parlament este. Si inca unul de-a dreptul condamnat, e adevarat, cu suspendare. Dar de aia nu te doare burta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *