Skip to content
Politică

Iohannis le dezvăluie investitorilor americani care este prioritatea sa

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, joi, la New York, o întâlnire cu reprezentanţi ai unor investitori instituţionali şi bănci de investiţii din SUA, context în care a subliniat de importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Deşi dimensiunea de securitate se află la baza Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, ştim că dimensiunea economică a relaţiei noastre are potenţialul de a ajunge la acelaşi statut. Securitatea geopolitică nu poate fi realizată decât în cadrul unei cooperări economice solide. Este una dintre priorităţile mele să dezvoltăm dimensiunea economică”, a declarat șeful statului, potrivit comunicatului citat.

”Am constatat cu entuziasm dublarea comerțului bilateral în ultimii 5 ani, care a ajuns la peste 2 miliarde de dolari americani în 2014. Sperăm că această tendință ascendentă va continua, astfel încât SUA să devină unul dintre principalii investitori în România. Am deplină încredere în potențialul României de a deveni un centru regional pentru investițiile americane. Atragerea de investiții străine este o prioritate fundamentală pentru România!”, a mai afirmat Iohannis în cadrul reuniunii.

De asemenea, președintele a subliniat că România are potențialul de a deveni un jucător esențial pe piața energetică regională, fiind a treia țară cel mai puțin dependentă de energie din Uniunea Europeană.

Șeful statului i-a invitat pe investitori să vină în România, dând ca exemple piaţa românească de capital şi sectorul energetic la capitolul domenii cu potenţial special de investiţii, potrivit b1.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *