Skip to content
Politică

Iohannis lovește puternic în Ponta, prin intermediul presei străine

" "

Klaus Iohannis lansează, prin intermediul unui interviu acordat în presa străină, un atac la adresa premierului Victor Ponta, pe care îl vrea plecat din fruntea Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat pentru presa din Polonia că Executivul condus de Victor Ponta ar trebui schimbat cu unul mai eficient și cu o viziune pe durată mai îndelungată.

" "
" "

Șeful statului a început miercuri o vizită de trei zile la Varșovia, a patra deplasare externă a începutului de mandat, după cele din Republica Moldova, Franța și Germania.

Într-un interviu acordat rp.pl (cotidianul Rzeczpospolita), Iohannis a arătat că dialogul interinstituțional ar trebui să funcționeze indiferent de persoanele care ocupă vremelnic funcțiile.

„Personal, cred că România are nevoie de un alt guvern, mai eficient și cu o viziune pe durată mai îndelungată, dar asta este altă chestiune. În ceea ce privește moștenirea trecutului, trebuie să păstrăm tot ce a fost benefic pentru dezvoltarea democrației și ce este în interesul public, dar să eliminăm elementele care nu au funcționat și pe care românii nu le-au acceptat. Orice progres a fost deja făcut în România ar trebui să fie continuat, inclusiv consolidarea statului de drept și independența sistemului judiciar. Este lesne de observat că România continuă lupta anticorupție, în conformitate cu recomandările Bruxellesului”, a spus Iohannis într-un interviu acordat presei din Polonia, relatează dcnews.ro.

Șeful statului a afirmat că pe lista sa de priorități se află reformarea sistemului electoral, a sistemului de finanțare a partidelor, dar și o nouă lege a partidelor politice. El a amintit că și-a exprimat dorința de a atinge aceste obiective în discursul susținut în plen la începutul sesiunii parlamentare.

 

" "

2 comentarii la “Iohannis lovește puternic în Ponta, prin intermediul presei străine

  1. Asa a inceput si Basescu. Intai a vrut sa schimbe Guvernul, apoi si-a aparat coruptii in fata DNA-ului, urland cat de corupti sunt ailalti. Credea cineva ca asta e altfel ? Atata stie, atata face. Il vrea pe Predoiu Prim-ministru si pe basistii care au fost alaturi de el protejati in fata justitiei. Adica pe Blaga, Berceanu, Anastase, si toti aia. Acelasi film, nu vi se pare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *