Iohannis mai suferă încă o lovitură teribilă

Președintele PNL, Klaus Iohannis, se confruntă cu tot mai multe problemele la nivel politic, care par să îi diminueze semnificativ șansele electorale din această toamnă.

Ultima lovitură primită de Iohannis este una chiar de la Sibiu. Colegii săi din FDGR, organizație unde șeful PNL este încă membru, au decis să susțină proiectele PSD la nivelul Consiliului Județean. De precizat că Iohannis a condus mai bine de 11 ani această organizație, iar toți consilieri acesteia sunt propulsați și propuși pentru aceste poziții de însuși șeful PNL, la alegerile locale din 2012. 

Martin Bottesch, consilier din partea FDGR și mâna dreaptă a lui Iohannis în cheltuirea a aproximativ 100 de milioane de euro pentru construcția Aeroportului Sibiu, a explicat pentru cei de puterea.ro că intrarea lui Klaus Iohannis în PNL nu presupune şi o susţinere a FDGR pentru liberali.

Situaţia este cauzată de faptul că în interiorul CJ, nici o formaţiune nu deţine majoritate, fie că vorbim de PSD- PC-UNPR-PP-DD sau de PNL-PDL, iar asigurarea majorităţii se face doar cu voturile celor din FDGR.

Refuzul FDGR de a face o înţelegere cu liberalii pentru a asigura majoritate este o adevărată lovitură pentru Klaus Iohannis. 

Martin Bottesch, un personaj extrem de apropiat de Iohannis, a explicat pentru aceeași sursă următoarele: ”Este adevărat că domnul Iohannis a fost preşedintele nostru. Dar dacă domnul Klaus Iohannis s-a făcut liberal, asta nu înseamnă că noi trebuie să facem o înţelegere cu liberalii. Noi nici înainte nu am avut o înţelegere cu vreun partid.”

În concluzie, dacă Iohannis se dovedește incapabil să își țină aproape pe chiar colaboratorii săi apropiați din FDGR, situația devine tot mai critică pentru neamțul din fruntea PNL. Se pare că nici la Sibiu, oraș pe care Iohannis îl conduce cu mâna de fier de peste 14 ani, acesta nu mai poate controla scena politică.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL