Skip to content
Politică Video

Iohannis, marele absent de la sfințirea Catedralei Naționale. Reacția BOR EXCLUSIV

v

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a fost invitat marți în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef PSnews.ro, Marinela Angheluș.

Astfel, printre temele discutate în cadrul interviului video a fost și absența președintelui Klaus Iohannis de la evenimentul sfințirii Catedralei Naționale. De amintit faptul că președintele României a transmis către Patriarhia Română o scrisoare prin care anunță că nu poate lua parte la evenimentul ce va marca sfințirea Catedralei Naționale.

Preafericirea Voastră, Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”, se arată în scrisoare.

Cu toate acestea, sâmbătă, la ora 10.30, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă şi Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române au fost primiți de către Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Din nefericire a fost o coincidență organizarea simultană a unui eveniment la care președintele României nu putea lipsi. Ca orice șef de stat din UE, a trebuit să participe la un eveniment politic important. Faptul că a trimis un mesaj, faptul că doar cu o zi înainte s-a întâlnit cu patriarhul României și cu patriarhul ecumenic, a compensat în mod firesc absența justificată a domniei sale de la eveniment. 

Invitații au fost transmise către toate oficialitățile, către toate persoanele importante, care ocupă mai precis funcții importante în statul român. Era inevitabil să fie adresată o asemena invitație și primului ministru. Au venit oficialități din tot spectrul politic, au venit persoane importante, care nu sunt cunoscute însă în spațiul public, dar care au contribuit într-un mod sau altul, prin donații, sau printr-un altfel de sprijin la edificarea acestui proiect”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

În jur de 2000 de invitații au fost transmise mai multor personalități și oamenilor care au sprijinit acest proiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *