Skip to content
Politică

Iohannis merge la Consiliul Europei. Programul complet

caleaeuropeana.ro

Preşedintele Klaus Iohannis merge, pe 24 şi 25 ianuarie, la Strasbourg, pentru reuniunea Consiliului Europei, unde va susţine un discurs în cadrul plenarei şi va avea întâlniri cu reprezentanţi ai forului, precum şi cu preşedintele CEDO şi cu preşedintele Comisiei de la Veneţia.

„Elementul central al acestei deplasări îl reprezintă un discurs pe care preşedintele României îl va susţine în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este o practică pentru acest for să invite personalităţi la nivel înalt (…) să susţină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale”, a anunţat, pe 13 ianuarie, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi

Ea a precizat că preşedintele va avea şi întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu preşedintele APCE, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia şi cu preşedintele CEDO, conform news.ro.

Cu ocazia vizitei, Iohannis va participa, alături de secretarul general al Consiliului Europei şi de preşedintele Republicii Cipru, ţară care deţine preşedinţia Consiliului, la ceremonia de marcare a Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Şeful statului va avea şi o întâlnire cu angajaţii români de la Consiliul Europei şi cu reprezentanţii comunităţii românilor din zona Alsaciei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *