Skip to content
Politică

Iohannis, mesaj către absolvenții Academiei de Poliție: „Vă cer toleranţă zero!”

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut absolvenților Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” să aibă toleranță zero față de faptele antisociale.

Totodată, acesta le-a cerut să fie un exemplu de conduită și de responsabilitate pentru cetățeni, într-un mesaj adresat adresat marţi, cu ocazia festivității de absolvire a promoției 2016.

„Drumul pe care l-ați ales impune standarde profesionale și umane, maturitate și performanță. Sunt convins că formarea din interiorul Academiei de Poliție v-a pregătit pe deplin pentru acest drum și că veți face, astfel, cinste Ministerului Afacerilor Interne și României”, a arătat șeful statului, potrivit romaniatv.net.

Iohannis a menționat că ne aflăm într-un context complicat și în continuă schimbare, în care nevoia de securitate și siguranță a cetățenilor reclamă profesionalism, promptitudine și rigoare din partea polițiștilor.

„Nu aveți o misiune deloc ușoară. Dacă privim în jurul nostru, în regiune și în Europa, constatăm o creștere a fenomenelor infracționale, a criminalității transfrontaliere, a traficului și a consumului de droguri. Fenomenul migrației, amenințarea teroristă, dar și evoluția situațiilor din domeniul urgențelor civile întregesc un tablou care impune atenție, capacitate de reacție și fermitate din partea dumneavoastră”, a afirmat șeful statului.

El a precizat că principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege trebuie să stea la baza activității MAI, a componentelor sale și a fiecărui polițist.

„În consecință, vă cer toleranță zero față de faptele antisociale. Într-un stat de drept, legea nu se negociază, ea se respectă și se aplică, astfel încât cetățenii să simtă că trăiesc într-o Românie sigură”, a subliniat Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *