Skip to content
Politică

Iohannis, mesaj de felicitare pentru Opera din Timișoara cu ocazia împlinirii a 70 de ani

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de felicitare cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Operei Naţionale Române din Timişoara, instituţie despre care spune că reprezintă „un simbol pentru România”.

„Felicit Opera Naţională Română din Timişoara cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la înfiinţare. Continuatoare a unei lungi şi bogate tradiţii muzicale a Banatului, Opera Naţională Română din Timişoara reprezintă un simbol nu numai pentru oraş, ci şi pentru România. Prin activitatea sa prodigioasă în cele şapte decenii de existenţă, Opera din Timişoara a devenit o instituţie culturală de prim rang a ţării noastre, demnă de importanţa politică, economică şi culturală a oraşului din care provine„, a punctat Iohannis, în mesaj.

El a reamintit că, la data de 30 martie 1946, dorinţa muzicienilor şi a cetăţenilor Timişoarei de a avea o scenă lirică proprie, de sine stătătoare, a fost împlinită.

„De atunci, Timişoara a dat o serie de nume marcante ale lumii operei, de la solişti de prim rang până la directori de instituţii artistice. Personalităţi cunoscute şi apreciate la nivel internaţional au făcut şi fac onoare şcolii muzicale româneşti pe scenele lumii. Doresc Operei Naţionale Române din Timişoara numeroase împliniri artistice, pentru a continua tradiţia şi a păstra standardele înalte pe care această instituţie importantă le-a impus. La mulţi ani Operei Naţionale Române din Timişoara! La mulţi ani artiştilor săi!”, a transmis Iohannis, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *