Skip to content
Politică

Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor de Război: „Mulţi dintre cei ce slujesc astăzi statul român…”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj de Ziua Veteranilor de Război.

„Mulţi dintre cei ce slujesc astăzi statul român, sub Drapelele de Luptă ale unităţilor militare şi îşi fac datoria cu onoare, în ţară sau în teatrele de operaţii în care ne-am angajat alături de aliaţii noştri, în lupta împotriva terorismului şi pentru promovarea idealurilor democraţiei, vă datorează devenirea lor, curajul şi spiritul de sacrificiu. Reprezentaţi pentru ei, ca şi pentru întreaga noastră societate, modele de urmat, exemple de caractere puternice, integre, admirabile”, afirmă preşedintele Iohannis.

El spune că „Ziua Veteranilor de Război” reprezintă un moment de mare încărcătură emoţională şi spirituală în care sunt comemoraţi şi omagiaţi cei pentru care apărarea ţării a fost şi este crezul suprem, potrivit Agerpres.ro

„Cu acest prilej, vă adresez dumneavoastră, veteranilor şi invalizilor de război, adevărate simboluri ale curajului şi devotamentului faţă de ţară, cele mai bune gânduri şi vă rog să primiţi recunoştinţa şi preţuirea mea şi a cetăţenilor acestei ţări. Ataşamentul faţă de ţară, dârzenia, disciplina, simţul datoriei şi al onoarei militare sunt valori pe care le-aţi apărat pe câmpurile de luptă şi le-aţi afirmat cu tărie decenii la rând. Cu pioşenie ne înclinăm şi în faţa celor care şi-au îndeplinit misiunea până la sacrificiul suprem, jertfindu-se pentru cea mai nobilă cauză – apărarea ţării. Faţă de toţi aceştia, ştiuţi şi neştiuţi, avem datoria să păstrăm integritatea şi libertatea acestei naţiuni şi să construim o Românie puternică”, spune Iohannis, în mesaj.

El aduce un omagiu şi femeilor văduve de război şi văduve de veteran de război pentru „curajul, neclintirea şi demnitatea cu care au trecut peste ororile celui de al Doilea Război Mondial”.

Iohannis spune că statul se străduieşte să le ofere veteranilor de război toate drepturile pe care le merită. „Acum, când aţi ajuns la o vârstă onorabilă, alături de stima ce v-o purtăm, ne străduim să vă bucuraţi de toate drepturile pe care, cu prisosinţă, le meritaţi. Ştiu, în acelaşi timp, că faptele dumneavoastră nu vor putea fi niciodată răsplătite la adevărata lor valoare”, adaugă preşedintele, care se declară convins că devotamentul şi dragostea veteranilor pentru ţară vor constitui exemple şi pentru generaţiile viitoare.

„Cu onoare şi admiraţie, vă adresez urări alese de viaţă lungă, în pace şi linişte sufletească!”, mai spune preşedintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *