Skip to content
Politică

Iohannis, mesaj de ziua Veteranilor: Vă garantez că…

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Veteranilor, garantând că „valorile apărate vor fi respectate, iar memoria eroilor va fi cinstită așa cum se cuvine”.

„Ziua Veteranilor reprezintă un semn al recunoașterii meritelor și sacrificiilor miilor de militari sau civili români care au luat parte la misiuni și operații în afara granițelor statului. Ei sunt cei care au participat la acțiuni cu grad ridicat de pericol, au fost răniți sau, unii dintre ei, și-au pierdut chiar viața apărând valori și principii naționale și universale”, afirmă șeful statului în mesaj, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis subliniază că veteranii și-au îndeplinit necondiționat datoria, contribuind la menținerea păcii și stabilității regionale și globale.

„Devotamentul de care ați dat dovadă și valorile pentru care ați luptat nu vor fi niciodată uitate. Ați învățat de la înaintași, veteranii de război, ce înseamnă iubirea de țară și, ca demni urmași, acționați cu determinare și curaj în teatrele de operații sau oriunde este nevoie, cu datoria sacră de a lupta pentru promovarea și apărarea intereselor de securitate ale țării. Aduc un cald omagiu familiilor eroilor noștri care și-au pierdut viața și le asigur de toată compasiunea și sprijinul nostru. Vă garantez că valorile apărate vor fi respectate, iar memoria eroilor va fi cinstită așa cum se cuvine”, afirmă Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *