Skip to content
Politică

Iohannis, mesaj după victoria lui Macron: Poporul s-a pronunțat clar!

stirileprotv.ro

Președintele României Klaus Iohannis i-a transmis luni un mesaj de felicitare noului președinte al Franței, Emmanuel Macron, pe care îl asigură de intreaga sa disponibilitate de a lucra impreuna la „aprofundarea relatiilor privilegiate dintre Romania si Franta”.

Citiți și Franța are un nou președinte. Detalii neștiute despre E. Macron

„Cu ocazia victoriei dumneavoastra in alegerile prezidentiale din Republica Franceza, doresc sa va adresez, in numele meu personal si al poporului roman, cele mai calde felicitari, impreuna cu urari de deplin succes in exercitarea inaltelor responsabilitati ce v-au fost incredintate. 

Prin alegerea dumneavoastra, poporul francez s-a pronuntat ferm si clar in favoarea continuarii implicarii Frantei in sustinerea proiectului european. Romania doreste sa contribuie, alaturi de Franta si de celelalte state partenere, la relansarea si aprofundarea acestui proiect esential, astfel incat sa putem oferi mai multa securitate si prosperitate cetatenilor nostri, intr-un context marcat de multe provocari si incertitudini”, se spune in mesaj, potrivit Cotroceniului.

Mai mult, președintele Iohannis subliniaza faptul ca Franta este un partener esential pentru Romania, iar relatiile dintre cele doua tari, cladite pe o istorie comuna si pe afinitati lingvistice si culturale foarte stranse, au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare fara precedent.

„Folosesc acest prilej pentru a va asigura de intreaga mea disponibilitate de a lucra impreuna cu dumneavoastra la aprofundarea relatiilor privilegiate dintre Romania si Franta, pe baza Parteneriatului Strategic solid existent intre tarile noastre. Sunt convins ca Sezonul cultural comun din 2018-2019 va reprezenta si el o ocazie excelenta pentru a scoate in evidenta bogatia si diversitatea relatiilor noastre.”, se mai spune in mesajul presedintelui Romaniei, potrivit Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *