Skip to content
" "
Politică

Iohannis, mesaj în fața studenților: ​La ultimele alegeri ați distrus mitul tânărului apatic și pasiv care nu iese la vot. Rămâneți la fel de implicați

Președintele Klaus Iohannis a lăudat tinerii pentru implicarea civică, susținând că la ultimele alegeri aceștia au „distrus mitul tânărului apatic și pasiv care nu iese la vot”.

La ultimele alegeri ați distrus mitul tânărului apatic și pasiv care nu iese la vot. Vă felicit și vă îndemn să rămâneți la fel de implicați, gata să sancționațo derapajele politicienilor„, a spus șeful statului, informează hotnews.ro
El le-a spus studenților de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a participat la ceremonia de deschidere a anului universitar, că în ultimii ani la conducerea Ministerului Educației s-au perindat miniștri fără vocație, iar „cu miniștri mediocri nu obții decât rezultate mediocre”.
Șeful statului a spus că realitatea din ultimii ani arată ca nici vorbă de din partea guvernanților de preocupare pentru excelență în educație, singura constantă fiind să propună miniștri fără vocație.
El a mai arătat că educația din România ar trebui să formeze valori, dar din păcate nu aceasta este regula, ci excepția pe care o întâlnim doar în anumite centre de învățământ, iar tinerilor nu li se oferă suficiente oportunități de a-și construi cariere de succes în țară.
„(…) Realitatea din ultimii ani a arătat că nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație. Singura constantă a fost perindarea pe funcția de ministru a unor persoane fără nicio vocație și fără nicio preocupare de a înțelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învățământ. Cu miniștri mediocri nu obții decât rezultate mediocre. Educația din România ar trebui să cultive talente și să formeze valori. Din păcate, nu aceasta este regula, ci excepția pe care o întâlnim doar în anumite centre de învățământ”, a spus Iohannis.
Tot la Cluj, de la ora 12.00 Iohannis va vizita Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture, iar de la ora 14.00 va lua parte la ceremonie de decorare a universităților de stat din Cluj-Napoca, la sediul Primăriei.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *