Skip to content
Politică

Iohannis, mesaj pentru noul premier al Japoniei: Am convingerea că experienţa remarcabilă va asigura succesul mandatului dumneavoastră, în pofida contextului generat de pandemie

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj noului prim-ministru al Japoniei Yoshihide Suga şi a precizat că are încredere că înţelepciunea şi experienţa acestuia îi va asigura un mandat de succes, în ciuda contextului nefavorabil generat de pandemia de coronavirus, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. Şeful statului a adăugat că Guvernul României este ferm în angajamentul avansării şi dezvoltării relaţiilor bilaterale.

„Am convingerea că înţelepciunea şi experienţa remarcabilă pe care o aveţi în fruntea administraţiei guvernamentale a Japoniei vor asigura succesul mandatului dumneavoastră, în pofida contextului complex creat de evoluţia severă a pandemiei generate de noul coronavirus. Doresc să vă asigur că Guvernul României rămâne ferm angajat pentru avansarea relaţiilor bilaterale dintre ţările noastre, în acord cu liniile de acţiune stabilite în cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu prim-ministrul Japoniei, în anii 2018 şi 2019”, arată Klaus Iohannis, într-un mesaj, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a amintit de încheierea Acordului de Parteneriat Strategic bilateral în 2021, anul centenarului relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia.

„În acest sens, România este hotărâtă să încheie Acordul de Parteneriat Strategic bilateral în 2021, anul centenarului relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia. Suntem convinşi că acest Parteneriat Strategic, fundamentat pe comunitatea de valori pe care ţările noastre le împărtăşesc, va aduce beneficii cetăţenilor noştri şi va contribui la consolidarea păcii şi cooperării internaţionale.”, potrivit preşedintelui Iohannis.

Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani, noul lider al Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la putere în Japonia, a fost ales miercuri nou premier de către Parlament, în locul lui Shinzo Abe care s-a retras din motive de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *