Skip to content
Politică

Iohannis, mesaj pentru televiziuni/ Gestul simbolic făcut de liberali

Klaus Iohannis și-a lansat sâmbătă candidatura la alegerile prezidențiale. Așa cum ne-a obișnuit, Ludovic Orban a făcut și de această dată show la evenimentul de lansare a candidatului ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis.

Orban a încins atmosfera și a avut un discurs extrem de înflăcărat.

Acesta a arătat cu degetul spre Guvern, strigând: „Le este frica de voi, de toti cei liberi, de toti cei cu caracter. Le este frica pentru ca au inceput sa dea seama pentru faradelegile lor. Le este frica pentru ca vor pierde alegerile”.

În semn de protest față de PSD si Victor Ponta,  membrii ACL de pe scena sparg simbolic baloane rosii.

Președintele PNL Klaus Iohannis a declarat că deși există televiziuni care îl atacă, acest lucru nu îl va opri.

”Pornesc in aceasta batalie cu incredere si convingere. Forta mea este forta voastra, viziunea mea este viziunea voastra, iar victoria mea va fi victoria voastra.

A venit vremea faptelor. Ma cunoasteti, sunt un om al faptelor nu al vorbelor goale, sunt un om al promisiunilor onorate, nu al spectacolului si scandalului. Viziunea mea de presedinte este simpla: Romania lucrului bine facut.

Sunt in serviciul public pentru comunitatea mea din anul 2000. Tot ce am construit pana acum este cartea mea de vizita. Daca nu ai valori si nu crezi in nimic cand esti la Palatul Victoria, nu o sa ai valori si nu o sa crezi in nimic din cand o sa fii la Palatul Cotroceni. Va vorbesc voua, celor mai tineri, si va spun, voi sunteti viitorul pentru care trebuie sa construim Romania lucrului bine facut. Sunt convins ca si in acest moment exista televiziuni care se gandesc cum sa ma mai atace. Acest lucru nu ma va opri”, a spus Iohannis.

Iată discursul integral al lui Iohannis:

„Vă vorbesc vouă, celor mai tineri dintre noi, care votați acum pentru prima dată sau care sunteți la început de drum.

 Și vă spun: voi sunteți viitorul, pentru voi trebuie să construim România lucrului bine făcut. Astăzi, mulți dintre părinți au sufletul împărțit: între durerea de a-și vedea copiii plecând în străinătate și dorința de a-i vedea împliniți. E trist și nedrept și pentru părinți, și pentru copii. E păcat că România, o țară atât de bogată, cu atâtea resurse, cu oameni de toată isprava a ajuns aici.

 Și a ajuns aici din cauza lipsei de viziune a celor care conduc astăzi, din cauza spectacolului steril. Ne irosim energiile și potențialul în dispute mărunte, în subiecte care n-au nimic de-a face cu viața reală.

 Sunt convins că și în acest moment, în care vă vorbesc, sunt oameni care nu se gândesc decât cum să mă atace, sunt televiziuni care nu știu ce poveste să mai inventeze despre mine, ce diversiuni să mai arunce pe piață. Aceste lucruri nu mă interesează. Nu mă afecteză și nu mă vor opri!

 Pentru voi, cei mai tineri dintre noi, îi provoc pe contracandidații mei la o dezbatere serioasă despre cum facem ca țara noastră să redevină una a oportunităților, cum regândim sistemul de educație în așa fel încât să ofere pregătire, dar și opțiuni diferite, după abilitățile și preocupările fiecăruia.

 Vă vorbesc și vouă, celor care sunteți în puterea vârstei, încă tineri, dar și maturi, cu responsabilități. M-am întâlnit cu oameni ca voi care îmi spun că nu mai vor să muncească doar pentru a plăti facturi și taxe la stat, că nu mai vor să stea cu frica zilei de mâine, cu teama că nu vor avea cu ce să-și crească un copil sau că își vor pierde locul de muncă.

 Oameni gata să renunțe la aspirații, care nu mai văd un viitor posibil pentru ei în țara noastră. Oameni pe care tânărul prim-ministru, în care și-au pus speranțe, i-a dezamăgit profund.

 Nu vreau ca generația voastră, a celor de 30, 40, 45 de ani, să fie încă o generație de sacrificiu. Mă adresez vouă și vă spun: încă nu e prea târziu, dar peste 5 ani va fi. Vă chem să fiți aliații și partenerii mei, pentru ca din noiembrie să construim România lucrului bine făcut.

 Nu v-am uitat nici pe voi, părinții și bunicii noștri. Vă vorbesc în egală măsură. Ați trecut prin ce a fost mai greu. Ați cunoscut ororile comunismului și lipsa de libertate, greutățile tranziției, strânsul curelei și iluzia schimbării. Ați muncit pentru ca această societate să meargă înainte. Și ea nu v-a răsplătit îndeajuns.

 Mă adresez vouă și vă spun: avem în 2014, la un sfert de secol după Revoluție, șansa de reașeza România pe un drum al speranței, al prosperității și al respectului. Veți avea în mine un președinte care vă respectă, care vă reprezintă cu decență și care vă prețuiește”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *