Skip to content
Politică

Iohannis: Ne dorim ca SUA să se afle printre primii 10 investitori ai României

Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni, un discurs în cadrul Forumului „Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite – Romania”, în care a vorbit despre parteneriatul strategic politico-miliatar cu SUA, despre sistemul de apărare antibalistic și despre investițiile americane în România.

Amplificarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii este o prioritate majoră a României, fiind sprijinită ferm atât de întreaga clasă politică, cât și de cetățenii români.

Președintele a declarat că România dorește continuarea colaborării cu SUA și diversificarea în toate domeniile de cooperare politico-militară și de securitate. El a adăugat că România va rămâne același partener solid și de încredere, în ceea ce privește misiunile internaționale ale NATO.

Președintele a abordat și problema securătății transatlantice, spunând că poate și trebuie să producă rezultate și în alte domenii astfel cooperarea bilaterală în economie, educație, cercetare științifică și inovare este esențială pentru creșterea și modernizarea țării noastre.

„Am facut multe, dar nu suficiente. Ne dorim ca Statele Unite să se afle printre primii 10 investitori ai României”, a declarat Iohannis, potrivit b1.ro.

1 comentariu la “Iohannis: Ne dorim ca SUA să se afle printre primii 10 investitori ai României

  1. Bine, bine, e buna asta cu SUA, dar pana atunci poate ne spui si noua, asa, cu vorbele tale, ceva despre cum e aia cu Scrovistea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *