Skip to content
Politică

Iohannis, nou răspuns dur pentru Ponta pe tema Schweighofer: „O idioţenie”

Klaus Iohannis îi răspunde dur lui Victor Ponta după ce premierul a sugerat că şeful statului ar avea legături cu cei de la firma  austriacă Schweighofer.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu interviu acordat televiziunii publice germane ARD, că nu-i cunoaşte pe cei de la Holzindustrie şi că este „o idioţenie totală” ideea că el ar face lobby pentru o companie austriacă.

Rugat că comenteze acuzaţiile conform cărora ar fi apropiat de compania Holzindustrie Schweighofer, Klaus Iohannis a declarat pentru ARD că nu îi cunoaşte.

„Nu-i cunosc deloc pe aceşti oameni. Şi nu cred că o lege e făcută sau trebuie să fie făcută pentru o companie sau pentru un grup de firme. În acest sens este o idioţenie totală ideea că eu aş face vreun fel de lobby pentru o companie austriacă. Această idee a apărut pe scena politică pentru că eu am origine germană, deci cumva şi austriacă. Nu are nimic de-a face cu realitatea”, a precizat Iohannis.

În ceea ce priveşte defrişările ilegale, şeful statului a recunoscut că această problemă există, dar a precizat că se dă o luptă între grupuri de lobby în acest scandal.

„Problema defrişărilor ilegale există, personal sunt împotrivă, ca preşedinte sunt împotrivă şi m-am exprimat clar în public în acest sens în repetate rânduri. Pe de altă parte, nu trebuie trecut cu vederea faptul că în acest scandal se luptă cel puţin două grupuri de lobby, care încearcă să atragă în această luptă mulţi politicieni. Şi dacă acest lucru nu funcţionează, cum a fost cazul meu, atunci se se lansează o campanie murdară”, a subliniat Iohanni , conform romaniatv.net.

Referitor la protestele tinerilor faţă de defrişarea pădurilor, preşedintele a afirmat că „această formă de protest civilizat este foarte legitimă”.

 

2 comentarii la “Iohannis, nou răspuns dur pentru Ponta pe tema Schweighofer: „O idioţenie”

  1. „….Nu-i cunosc deloc pe aceşti oameni….„.
    Atata nesimtire…… Nu te juca cu focul…Cine este ACEST IOHANNIS ?
    Iohannis nu ne tot aburii…de asta iti trebuie guvernul tau !!! sa faci ce ti sa ordonat ???

    Consulul Austriei la Sibiu, domnul Andreas Huber, este prietenul apropiat al devoratorului de padur, Gerald Schweighofer si totodata este si finul lui….Iohannis care l-a cununat. !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *