Iohannis, nouă lovitură împotriva Guvernului. Ce a făcut prezidențiabilul ACL

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a lansat la adresa Guvernului și a reprezentanților executivului din teritoriu un nou atac frontal.

După ce în luna august prezidențiabilul ACL a chemat Guvernul în judecată, cerând anularea OUG 45 din 2014 privind organizarea alegerilor prezidențiale, Iohannis mai lovește odată în executiv.

Președintele PNL a acționat în judecată Guvernul României și pe toți prefecții din, invocând că aceştia erau obligaţi prin decizie a magistraţilor să emită ordine de încetare a mandatelor primarilor care au migrat politic în temeiul OUG 55 din 2014 (n.r.: Ordonanța privind migrația aleșilor locali.)

Iohannis cere executivului  să sisteze plata indemnizaţiilor tuturor primarilor care s-au înscris în alt partid, după intrarea în vigoare a ordonanței 55, potrivit site-ului nouapresa.ro.

Dosarul a fost depus la Curtea de Apel Bucureşti, care nu a acordat încă un termen, lucrările fiind la faza de regularizare. În cazul în care instanţa le dă câştig de cauză petenţilor, Iohannis și PNL, primarii îşi vor pierde mandatele. În cerere a mai fost invocată şi excepţia de neconstituţionalitate a OUG 55, însă instanţa îşi va declina competenţa pentru acest capăt de cerere Curţii Constituţionale, singura competentă în materie.

La ora transmiterii acestei știri, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, nu a putut fi contactată pentru a ne oferi un punct de vedere.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: