Skip to content
Politică

Iohannis, nouă lovitură împotriva Guvernului. Ce a făcut prezidențiabilul ACL

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a lansat la adresa Guvernului și a reprezentanților executivului din teritoriu un nou atac frontal.

După ce în luna august prezidențiabilul ACL a chemat Guvernul în judecată, cerând anularea OUG 45 din 2014 privind organizarea alegerilor prezidențiale, Iohannis mai lovește odată în executiv.

Președintele PNL a acționat în judecată Guvernul României și pe toți prefecții din, invocând că aceştia erau obligaţi prin decizie a magistraţilor să emită ordine de încetare a mandatelor primarilor care au migrat politic în temeiul OUG 55 din 2014 (n.r.: Ordonanța privind migrația aleșilor locali.)

Iohannis cere executivului  să sisteze plata indemnizaţiilor tuturor primarilor care s-au înscris în alt partid, după intrarea în vigoare a ordonanței 55, potrivit site-ului nouapresa.ro.

Dosarul a fost depus la Curtea de Apel Bucureşti, care nu a acordat încă un termen, lucrările fiind la faza de regularizare. În cazul în care instanţa le dă câştig de cauză petenţilor, Iohannis și PNL, primarii îşi vor pierde mandatele. În cerere a mai fost invocată şi excepţia de neconstituţionalitate a OUG 55, însă instanţa îşi va declina competenţa pentru acest capăt de cerere Curţii Constituţionale, singura competentă în materie.

La ora transmiterii acestei știri, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, nu a putut fi contactată pentru a ne oferi un punct de vedere.

7 comentarii la “Iohannis, nouă lovitură împotriva Guvernului. Ce a făcut prezidențiabilul ACL

 1. Daca nu poti infrange un om prin propriile puteri il reclami peste tot.
  Johannis jocurile cui le face? Caci este clar ca nu are nici un fel de respect fata de Romania.
  Orice asemanare cu Tokes este intamplatoare

 2. Dar alora care au migrat fara nici un temei, nici macar ordonanta asta, ce sa le faca ? Alo, prefectul de Sibiu, emite domnule ordin sa-i inceteze mandatul domnului Iohannis, ca a trecut de la FDGR la PNL. Nici ca independent nu avea dreptul legal sa faca asta fara a-si pierde mandatul. Ceilalti macar au o baza legala. Iohannis nu are. Dar asa este cand nu-l lasi sa moara. Nu te lasa sa traiesti. Cum s-o spune asta pe limba lui Iohannis ca sa inteleaga ???

 3. Cum dracu s-a rasturnat caruta cu prosti in capul romanilor . Pandim sa ne dam cu parul in cap . Cand nu construiesti nimic si umbli cu para la inalta poarta—traim vremuri fanariote .

  1. Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) o organizaţie care îi reprezintă pe plan politic. FDGR este format din organizaţii locale, judeţene şi regionale. Cele regionale sunt în număr de cinci, câte una pentru: Regiunea Extracarpatică, Banat, Bucovina, Transilvania de Nord şi Transilvania.
   Ca reprezentant politic al minorităţii germane din România, FDGR acţionează pentru păstrarea identităţii etnice şi culturale a comunităţilor de germani de pe teritoriul ţării noastre prin acţiuni politice, sociale, culturale şi economice.

 4. Ce se face Klausică cu plângerea pentru primarul care s-a înscris în PNL?:))))) Vorba ceea nemțească, adaptată la sasul nostru ” Ein Mann… kein Wort”

 5. sunte-ti rautaciosi, invidiosi si speriati de potentialul domnului iohanis, marsavia voastra nu are limite, de 25 de ani sustineti distrugerea tarii noastre, prin argumentele voastre de doi lei , fara substanta , in ce priveste bunul mers politic, ideologic si al dezvoltarii tarii noastre, visavi de ce sustineti cu fals si ipocrizie, sunte-ti o rusine pentru poporul roman, in frunte cu partidul vostru de suflet si politicienii de carton ,ai aceste-i formatiuni, gasca si ce o mai fi , al fsn, psd etc, fie ca poporul roman sa reactioneze si sa scoata acest gunoi politic, mizerabil si de doua parale,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *