Skip to content
Politică

Iohannis nu vede cu ochi buni ancheta parlamentară asupra alegerilor din 2009

secundatv.ro

Președintele Klaus Iohannis nu vede cu ochi buni ancheta parlamentară în ceea ce privește alegerile prezidențiale din anul 2009.

Ideea a fost exprimată vineri de către purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi, citată de EVZ.ro.

„Este în acest moment o anchetă a Parchetului General. Din acest punct de vedere, este clar că Administraţia Prezidenţială nu ar avea alte comentarii de făcut. (…) O anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză, acţiune sau evenimente aflate deja pe masa unei instanţe de judecată”, a declarat Mădălina Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

În acest moment nu există niciun fel de invitaţie adresată preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la o şedinţă a Comisiei parlamentare de anchetă a prezidențialelor din 2009, a mai zis purtătoarea de cuvânt.

„Poate o comisie parlamentară de anchetă să invite orice persoană care lucrează în zona Guvernului sau a instituţiilor publice, însă dacă nu este vorba despre o astfel de persoană această persoană vizată poate să primească invitaţia, dar poate să refuze participarea la o astfel de anchetă fiind vorba de obligativitate doar în cazul care lucrează în zona Guvernului”, a precizat Dobrovolschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *