Skip to content
Politică

Iohannis nu vede cu ochi buni planul Juncker. Săgeți către PSD

caleaeuropeana.ro

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, marți, la finalul evenimentului de bilanț al Ministerului Public că prin amendamentele propuse de senatorul PSD Șerban Nicolae privind grațierea s-ar da un semnal total greșit pentu societate.

„N-as vrea sa intru in detalii. Daca s-ar gratia coruptii, cred ca s-ar da un semnal total gresit in societate. Ma bazez pe realismul si buna-credinta a parlamentarilor. Este foarte important de vazut ca societatea este extrem de activa si daca s-ar progresa cu astfel de initiative, cu siguranta vom avea foarte multe reactii din partea societatii. Cu referendumul am lasat-o mai incet, fiindca societatea s-a manifestat foarte clar. E evident ca societatea isi doreste eliminarea coruptiei si persoane curate pe functii publice”, a declarat Iohannis.

Mai mult, întrebat despre proiectul controversat al „Europei pe două sau mai multe viteze”, Iohannis a subliniat că este un demers periculos.

„Eu m-am referit la această problema inca de cand am devenit presedintele României. Eu am spus ca nu este buna, nu ajuta pe nimeni. Nu inseamna ca nu vedem ca tarile se dezvolta intr-un ritm diferit. E periculos. Noi, cel putin, dorim sa devenim parte a nucleului. Fiecare pe viteza lui, dar trebuie sa construim o uniune solida, nu cu grupuri care isi urmaresc interesul prorpiu”, a mai spus șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *