Skip to content
Politică

Iohannis, o nouă răbufnire pe tema ambasadei din Israel: Ar anula orice șansă a României!

secundatv.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut marți o nouă răbufnire pe tema mutării ambasadei României din Israel: de la Tel Aviv la Ierusalim.

Iohannis a facut declarații de presă la Palatul Cotroceni, unde l-a primit pe președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák, relatează Pro TV.

La finalul declarațiilor de presă comune, cei doi oficiali au fost întrebați de jurnaliști ce impact pe plan extern ar avea o eventuală decizie a României de a muta ambasada din Tel Aviv în Ierusalim.

Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite a fost primul care a răspuns, preicizând de la început că este vorba despre o decizie care ține strict de România, pe care nu o poate comenta. Cu toate acestea, el a amintit faptul că statutul Ierusalimului trebuie să fie negociat între palestinieni și israelieni și că trebuie respectat de toate statele membre ale ONU.

„Decizia în legătură cu mutarea sau nemutarea este dreptul statelor membre. Nu am dreptul să comentez acest lucru, însă vreau să spun două lucruri. Aș vrea să reamintesc, aceste rezoluții spun că statutul Ierusalimului trebuie să fie negociat între palestinieni și israelieni și trebuie respectat de toate statele membre ale ONU”, a punctat Lajcak,

La rândul său, Klaus Iohannis a spus că un prim efect negativ asupra României ar putea fi faptul că țara noastră nu va mai primi statutul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

„O să fiu foarte franc. O astfel de decizie ar anula instantaneu orice șansă a României de a fi votată drept membru nepermanent în Consiliul de Securitate, nu numai acuma, ci și pe viitor. A doua chestiune. Știu că la Guvern s-a început un proces de evaluare.

Decizia nu este la Guvern, după cum probabil vă amintiți, dar dacă dumnealor vor să facă o evaluare o pot face. Însă nu am primit încă nicio informație despre stadiul acestei evaluări”, a afirmat Iohannis.

1 comentariu la “Iohannis, o nouă răbufnire pe tema ambasadei din Israel: Ar anula orice șansă a României!

  1. dl Johanis in campania pt alegerile prezidentiale,cand a fost intrebat care este cartea preferata a dumnealui, a raspuns: „Biblia”..Serios, dle Johanis? imi pare asa de rau ca suntem o tara peste care se vede atata blestem si acum ratam din nou sansa la binecuvnatare pe care Dumnezeu ne o ofera ..de ce? de frica oamenilor vremii..Va temeti mai mult de ei decat de Dumnezeu …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *