Skip to content
Politică

Iohannis oferă prima reacție despre acțiunile DNA din ultima perioadă. Fraza cheie din discursul Președintelui

Mai multe scandaluri de corupție au zguduit scena politică din România în ultimele luni de zile. Pornind de la acest aspect, presedintele Klaus Iohannis sustine ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue la scara mare si cred ca, de la inceputul mandatului sau, a dat „semnale foarte clare” in acest sens.

„Nu intamplator lupta anticoruptie a fost una dintre temele cele mai importante ale campaniei mele prezidentiale. Coruptie in Romania exista, aceasta este o amenintare la adresa securitatii nationale”, a declarat presedintele Klaus Iohannis intr-un interviu acordat postului francez TV5 Monde, adaugand ca aceasta este prezenta si „in sferele cele mai inalte ale politicii romanesti”.

„Sigur, in ultimii ani s-au facut pasi importanti in lupta impotriva coruptiei. Avem rezultate notabile, avem politicieni si functionari care au fost condamnati pentru acte de coruptie si cred ca astfel avem dovada certa ca nu este doar o dorinta (de a lupta impotriva coruptiei), este un fapt. Lupta exista deja pentru a o eradica. Este important sa-i aratam acest lucru poporului roman. Trebuie inca sa facem eforturi, o stiu, si aici sunt hotarat sa sprijin aceste institutii care combat coruptia”, a mai declarat seful statului roman în cadrul interviului oferit TV5, potrivit ziare.com.

Acesta a precizat ca presedintele are anumite parghii in acest sens, precum numirea procurorului sef al DNA, dar si ca el poate „sa-si arate determinarea in modul in care abordeaza public aceste chestiuni”.

„Si cred ca, de la inceputul mandatului si pana acum, am ajuns sa transmit cateva semnale foarte clare. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue cu intensitate mare, si putem deja constata acest lucru”, a conchis Iohannis, încercând astfel să transmită că din momentul în care a preluat mandatul de Președinte lupta anticorupție este una mai intensă decât în perioada fostului șef al statului.

3 comentarii la “Iohannis oferă prima reacție despre acțiunile DNA din ultima perioadă. Fraza cheie din discursul Președintelui

  1. Si nesimtit,sa vb despre anticoruptie,iar tu sa fi retrocedat la greu si dubios, savarsind cel putin infractiuni asimilate alora de coruptie

  2. Domnule Presdinte, tratarea efectelor este o masura imediata! In fond tratarea cauzelor care duc la efectele actuale trebuiesc tratate! Modificarea/imbunatatirea legilor si cresterea competentelor si a buneii credinte a acelor care le aplica sunt masuri urgente ce trebuiesc luate! Eu sunt pregatit pentru aceasta mare reforma! Ma intreb cine este interesat! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *