Skip to content
Politică

Iohannis, optimist față de venirea Suveranului Pontif în România: Sunt bucuros

argumentpress.ro

Președintele Klaus Iohannis se arată mulțumit de semnalele pe care Papa Francisc le-a trimis cu privire la vizita sa în România.

Klaus Iohannis se declară mulțumit în prezent de relația cu Papa Francisc. „Relațiile dintre Romaânia și Sfântul Scaun s-au dezvoltat și s-au consolidat continuu, vizita Papei Ioan Paul al II-lea la București fiind unul din acele momente memorabile care marchează generații”, a spus Klaus Iohannis.

Declarațiile președintelui au fost făcute cu ocazia sesiunii științifice dedicate aniversării a 90 de ani de la semnarea Concordatului România-Vatican și a 80 de ani de la înființarea Colegiului pontifical Pio Romeno, potrivit Hotnews.

„România este angajată în aprofundarea cooperarii cu Sfântul Scaun. Vedem în această prețioasă relație șansa unei contribuții comune la rezolvarea sfidarilor contemporane. De aceea, sunt bucuros pentru semnalele pozitive pe care Sfântul Părinte Papa Francisc le-a transmis în legatura cu așteptata sa vizită în România”, spune Klaus Iohannis.

Papa Francisc a fost invitat, pentru anul viitor, la Blaj, centrul greco-catolicismului din România, invitatia oficială fiind adresată de cardinalul Lucian.

Klaus Iohanniss a spus la finalul lunii martie. că aa reînnoit invitația către Suveranul Pontif, de a vizita România la sfârșitul anului 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *