Skip to content
Politică

Iohannis, palmă pentru Guvern: Este o rușine!

activenews.ro

Președintele României cere explicații din partea oficialilor din Executiv privind respectarea procedurilor de avertizare a populației în cazul furtunii care a izbit violent jumătatea vestică a țării în cursul zilei de 17 septembrie.

În același timp, șeful statului spune că este o rușine pentru țara noastră să nu dispună până la această ră de un sistem modern de alarmare a populației în caz de dezastre naturale.

„Existența unui asemenea sistem ar fi putut evita tragedii ca cele petrecute în cursul zilei de duminică. Este inadmisibil ca într-o țară precum România, recunoscută pentru numărul mare de specialiști IT și pentru viteza de Internet, să nu existe până acum o inițiativă guvernamentală prin care să fie realizat un sistem de avertizare pentru toți cetățenii”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Furtuna de duminică a dus la pierderea vieților a 8 persoane, 147 de răniți și a creat importante pagube materiale în zonele unde și-a făcut simțită furia.

Până acum, doar președintele Iohannis și premierul Mihai Tudose au ieșit cu comentarii referitoare la situația dezastruoasă lăsată în vestul țării de furtuna ucigașă.

Liderii celor mai importante partide parlamentare, Liviu Dragnea (PSD) și Ludovic Orban (PNL), nu au transmis niciun mesaj către familiile victimelor înregistrate în această tragedie. Ultimele postări de pe paginile de Facebook ale celor doi datea ză din 15, respectiv 13 septembrie, iar conducerea PNL și-a făcut timp duminică doar să ceară demiterea unui lider PSD, acuzat de lovirea unui deputat liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *