Skip to content
Politică

Iohannis pare că l-a prins cu minciuna pe Victor Ponta. Ce răspuns a primit de la SRI

Președintele României, Klaus Iohannis, pare să îl fi prins cu minciuna pe premierul Victor Ponta.

După ce șeful Guvernului a precizat are informări de la SRI privind presupuse întâlniri dintre anumiți reprezentanți ai PNL și compania austriacă Schweighofer.

Iohannis a cerut apoi lămuriri din partea SRI-ului privind acuzațiile lansate de Ponta, iar joi a precizat că are un răspuns din partea serviciului secret. De asemenea, Președintele a precizat că nu îl va mai da în judecată pe premier, motivând că, într-un fel, șeful Guvernului și-a cerut scuze.

”Da, am primit (n.r.: un răspuns de la SRI). Raspunsul este foarte simplu, nu exista nicio dovada, nici macar un indiciu ca s-ar fi facut trafic de influenta in chestiunea Codului silvic. In continuare, cred ca cei care au trebuit sa traga invataminte le-au tras, este speranta mea.

Nu voi actiona in instanta fata de cel care a facut afirmatiile false pentru ca in timp, intr-un fel, si-a cerut scuze (n.r.:referindu-se la Victor Ponta).”, a precizat Iohannis înainte de plecarea spre summitul de la Riga.

Primul ministru al României, Victor Ponta, i-a acuzat pe liberali că l-au influențat pe președintele Klaus Johannis atunci când acesta a trimis legea Codului Silvic înapoi în Parlament. Premierul Victor Ponta a susținut că cei din PNL au avut întâlniri private cu reprezentanți ai unei firme.

„Impresia mea e că președintele a trimis legea către Parlament din partea unor binevoitori, în ghilimele, în special niște liberali cu anumite interese strict private. Din PNL îi vedeți zilele astea pe cei care se luptă cu toate puterile pe care le au în parlament pentru Holzindustrie. Evident că au niște interese care sunt strict private”, a declarat Victor Ponta.

„Sunt convins că instituțiile statului monitorizează aceste lucruri”, a mai spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *