Skip to content
Politică

Iohannis pleacă la Malmo (Suedia), la Forumul Internaţional dedicat Comemorării Holocaustului şi Combaterii Antisemitismului

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la Malmö, în Suedia, la Forumul Internaţional dedicat Comemorării Holocaustului şi Combaterii Antisemitismului, unde va sublinia „eforturile constante ale României în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi combaterea negării şi distorsionării Holocaustului„.

Klaus Iohannis va participa la eveniment la invitaţia prim-ministrului Regatului Suediei, Stefan Löfven.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, participarea preşedintelui Klaus Iohannis la Forumul Internaţional de la Malmö se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce priveşte consolidarea educaţiei despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, precum şi pentru promovarea valorilor europene, a toleranţei şi a respectului faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia eforturile constante ale României în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi combaterea negării şi distorsionării Holocaustului, ţara noastră devenind un model regional de bune practici în acest sens. Participarea României la Forum la cel mai înalt nivel conferă ţării noastre o vizibilitate sporită şi va contribui la consolidarea profilului României de promotor activ la nivel internaţional al politicilor în acest domeniu.

Totodată, preşedintele României va transmite angajamentul ferm asumat de ţara noastră prin Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 – 2023, care a fost adoptată în luna mai 2021, precum şi în baza Planului de Acţiune asociat, scrie news.ro.

Forumul de la Malmö marchează împlinirea a 21 de ani de la adoptarea Declaraţiei Forumului Internaţional de la Stockholm privind Holocaustul, document fondator al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). IHRA este o organizaţie interguvernamentală care, în timp, a devenit punct de referinţă internaţională în materie de educaţie şi cercetare privind Holocaustul şi comemorarea Holocaustului şi a cărei preşedinţie a fost exercitată de România în perioada 2016-2017.

Conform sursei citate, Forumul de la Malmö urmăreşte transmiterea unui semnal puternic la nivel internaţional privind calificarea antisemitismului şi negării Holocaustului, aflate în creştere în prezent, ca evoluţii reprobabile şi inacceptabile, care trebuie contracarate cu toate instrumentele disponibile.

Potrivit programului anunţat, Klaus Iohannis va participa, de la ora 11.00, la Sesiunea plenară I şi, de la 12.50, la Sesiunea interactivă Promoting remembrance, fighting distortion, în cadrul căreia va avea o intervenţie.

 

1 comentariu la “Iohannis pleacă la Malmo (Suedia), la Forumul Internaţional dedicat Comemorării Holocaustului şi Combaterii Antisemitismului

  1. Printre doua plimbari le mai arde una liberalilor drept in moalele capului, a ingropat a doua oara partidul dupa ce Orban l-a sos din rahat!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *