Skip to content
Politică

Iohannis, președinte jucător: cum i-a suflat puterea lui Orban în PNL EXCLUSIV SURSE

Sâmbătă s-a desfășurat Consiliul Național al Partidului Național Liberal (PNL) la care a participat și Președintele României Klaus Iohannis.

Potrivit surselor PSnews.ro, Klaus Iohannis a început să fie președinte jucător cel puțin în interiorul partidului.

Consiliul Național de astăzi a fost mai mult o ședință festivă, nefiind adoptate schimbările majore pe care Ludovic Orban le-ar fi dorit.

Astfel, la europarlamentare lista va fi națională și nu regională, demiterile nu se vor mai face cum dorea Ludovic Orban cu 50+1 în BPN ci se rămâne la varianta celor două treimi.

Mai mult, Iohannis îi strică planurile lui Ludovic Orban, consolidându-și puterea printr-un format de 10+1 în care se vor lua deciziile importante, BPN devenind mai mult formal, potrivit surselor PSnews.

Deciziile nu vor mai fi luate arbitrar ci la comun. De asemenea, Klaus Iohannis a solicitat conducerii să facă întâlniri săptămânale.

În interiorul partidului formatul 10+1 este supranumit „Consiliul de Regență” și va fi format din Ludovic Orban, Iulian Dummitrescu, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Marian Petrache, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Emil Boc, Dan Motreanu, Cristian Bușoi și Raluca Turcan.

Iohannis, asumându-și rolul de președinte jucător a anunțat partidul că în cazul în care nu se fac progrese se vor lua măsurile de rigoare, iar Ludovic Orban și alți membri vor risca să își piardă funcțiile de conducere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *