Skip to content
Politică

Iohannis, reacție la rece după alegeri. Îl acceptă pe Dragnea premier?

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți, primele declaratii după alegerile parlamentare de duminică.

Întrebat de un jurnalist dacă l-ar accepta pe Liviu Dragnea premier, după victoria zdrobitoare a PSD în alegeri, chiar dacă nu respectă criteriile de integritate, Iohannis a răspuns:

„Aici sunt doua lucruri. Primul, maine am prima runda de consultari si vom vedea ce-si imagineaza fiecare partid si cum doreste fiecare sa-si propuna agenda. A doua chestiune, cu criteriile de integritate, le-am anuntat inainte de campania electorala. Eu nu am conditionat, atunci cand am enuntat criteriile de integritate. Legea este in vigoare din 2001 si daca legea va ramane sau nu este o chestiune care depinde de Parlament, de CCR”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă se teme de un demers de suspendare a sa din funcție, discutie pe care a deschis-o președintele PSD Alba, în cazul în care va refuza propunerea de premier a majorității, Iohannis a explicat: Nu ma tem de niciun demers politic legitim”.

Confruntat cu întrebarea dacă Dacian Cioloș ar fi o variantă rezonabilă pentru a prelua șefia PNL, Klaus Iohannis a spus: Toate aceste chestiuni sunt discutate si vor fi discutate in interiorul partidului. Astept sa vina partidele la consultari cu diverse teme pe care doresc sa le discute cu mine. Este prematur sa discutam despre asa ceva, cand abia maine am prima runda de consultari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *