Skip to content
Politică

Iohannis, primele vești de la Bruxelles: Locul României e în spațiul Schengen

Președintele României Klaus Iohannis a oferit primele vești de la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Iohannis a declarat că în cadrul întâlnirii a dezbătut două chestiuni – chestiunea migrației și libertatea de mișcare a forței de muncă. De asemenea, a fost dezbătut și subiectul spațiului Schengen, iar Schulz a încurajat aderarea României.

„Chestiunea migratiei am fost de acord ca problema trebuie tratata in integralitate nu pe parti, trebuie sa tratam problema acolo unde apare si sa colaboram cu tarile de unde vin refugiatii. Evident ca in acest complex de intrebari am ajuns si la tematica tarilor de tranzit, Turcia, cu care trebuie sa colaboram pentru a avea un control mai bun asupra controlului refugiatilor. Bineinteles ca a venit vorba si despre spatial Schengen. M-am bucurat sa constat ca opinia domnului presedinte e ca spatial Schengen e demn de a fi pastrat si ca locul Romaniei este in interiorul spatiului Schengen. In ce priveste libertatea de miscare a fortei de munca avem acelasi punct de vedere, este o valoare castigata care trebuie pastrata”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *