Skip to content
Politică

Iohannis, prins cu minciuna? Patronul companiei Schweighofer lămurește marele mister: când și de câte ori s-a întâlnit cu Iohannis și cu un fost ministru PNL

După izbucnirea scandalului din jurul companiei Schweighofer și după ce PNL și Klaus Iohannis au apărat, indirect, interesele acestei firme, patronul acestei mari companii lămurește misterul și face câteva precizări despre relația cu actualul șef al statului, Klaus Iohannis.

Patronul companiei austriece Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, a declarat într-un interviu acordat site-ului mariustuca.ro că s-a întalnit o singură dată cu actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

„Pe domnul Preşedinte Klaus Iohannis l-am întalnit doar în urma cu 8-10 ani, o singură dată, când acesta era primarul Sibiului, ocazie cu care ne-am prezentat compania”, a declarat Gerald Schweighofer.

Interesant este că Președintele Iohannis a declarat, recent, într-un interviu acordat presei germane, că nu-i cunoaşte pe austrieci. Totuși, vedem că patronul Schweighofer spune că s-a întâlnit cu șeful statului, deci se cunosc.

„Nu-i cunosc deloc pe aceşti oameni. Şi nu cred că o lege e făcută sau trebuie să fie făcută pentru o companie sau pentru un grup de firme. În acest sens este o idioţenie totală ideea că eu aş face vreun fel de lobby pentru o companie austriacă. Această idee a apărut pe scena politică pentru că eu am origine germană, deci cumva şi austriacă. Nu are nimic de-a face cu realitatea”, a precizat Iohannis, zilele trecute, pentru o publicație din Germania.

Cu privire la șeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, austriacul Gerald Schweighofer a spus că nu îşi aminteşte să-l fi întâlnit vreodată, dar nu exclude posibilitatea să-l fi văzut vreodată întâmplător. „Nu ne amintim să-l fi întâlnit pe domnul Mihalache. Deși nu putem exclude posibilitatea să-l fi văzut vreodată întâmplător cu ocazia vreunui eveniment în trecut, putem afirma cu tărie că nu a existat nicio relație de afaceri cu acesta. Afirmații care susțin acest lucru sunt total greșite”.

Mai mult, Gerald Schweighofer a declarat că a avut o singură întâlnire cu ministrul Lucia Varga, dar a precizat că sa întâlnit şi cu alţi câţiva miniştri şi oficiali români, considerând ca în mediul de afaceri dialogul este un lucru normal.

1 comentariu la “Iohannis, prins cu minciuna? Patronul companiei Schweighofer lămurește marele mister: când și de câte ori s-a întâlnit cu Iohannis și cu un fost ministru PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *