Skip to content
Politică

Iohannis profețește. Când se va judeca procesul cu ANI

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, afirmă că nu își face griji cu privire la procesul pe care îl are cu Agenția Națională de Integritate în dosarul de incompatibilitate.

Recursul făcut de ANI se va judeca de Înalta Curte de Casație și Justiție pe 18 noiembrie, la 2 zile după terminarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Totuși, spune Iohannis, procesul propriu-zis se va judeca „în primăvara anului 2015”, a explicat acesta argumentând că știe din experiența altor primari cu probleme asemănătoare.

Pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Klaus Iohannis spunea că dosarul de incompatibilitate este „o temă care este în mod fals folosită” de către contracandidaţii săi în alegerile prezidenţiale.

 

 

3 comentarii la “Iohannis profețește. Când se va judeca procesul cu ANI

  1. mai devreme sau mai tarziu tot vi se va da sentinta de incompatibilitate! asa ca bucurati-va cat mai puteti, domnule ghinion!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *