Skip to content
Politică

Iohannis promulgă legea care reglementează problema bonurilor fiscale

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea ordonanței care reglementează emiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile, fără prevederile privind impozitarea bacşişului, abrogate în Parlament, astfel că bacşişul nu va mai fi evidenţiat distinct pe bon.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Legea a fost promulgată în forma în care ordonanţa nu mai prevede impozitarea bacşişului, decizie care va fi aplicată astfel din această lună, în sensul că bacşişul nu va mai fi evidenţiat distinct pe bon.

Ordonanţa promulgată stabileşte doar că neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate şi serviciile prestate ori emiterea de bonuri cu o valoare inferioară preţului de vânzare sau tarifului de prestare vor fi sancţionate.

Legiferarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat și care urma să fie taxat cu 16%, a fost introdusă de Guvern prin Ordonanţa de Urgenţă 8/2015, care modifică şi completează mai multe acte normative.

La scurt timp, pe fondul problemelor tehnice de aplicare, a renunţat la această măsură, spunând că obligaţia impozitării va fi anulată în Parlament, cu aplicare din luna iunie, informează b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *