Skip to content
Politică

Iohannis pune batista pe ţambalul liberal

puterea.ro

Președintele Klaus Iohannis a negociat pacea în PNL-ul împărţit între foşti liberali şi foşti pedelişti.

Conform informaţiilor aflate momentan pe surse, reprezentanţii celor două tabere interne beligerante (Emil Boc, Vasile Blaga, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă şi Gheorghe Flutur versus Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Cristian Buşoi, Marian Petrache şi Dan Motreanu) au fost invitaţi de către Klaus Iohannis să îngroape securea războiului şi să refacă unitatea PNL în vederea bătăliei care se va da, anul viitor, pentru preşedinţia României.

Iar ca dovadă că semnalul dat de Iohannis este unul foarte serios nu este exclus ca şeful statului să participe şi el la Consiliul Naţional al PNL care va avea loc sâmbăta aceasta. Negociat direct de Klaus Iohannis, un armistiţiu între cele două tabere din PNL este posibil, dar asta nu va rezolva problemele pe care actualul lider liberal, Ludovic Orban, le are cu vechea gardă liberală, nu cu foştii pedelişti. Gardă care, conform tuturor informaţiilor venite din PNL, nu-şi doreşte decât să-l schimbe pe Orban. Cu Iulian Dumitrescu sau cu Dan Motreanu, în funcţie de liberalii cu care vorbeşti.

În această notă trebuie citită şi posibilitatea reluării votului dat propunerii de modificare a statului PNL, iniţiată şi impusă la începutul acestei săptămâni de Ludovic Orban. Şi mai exact: după întâlnirea cu Iohannis, s-a decis să aibă loc o nouă şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL tot sâmbătă, cu două ore înainte de Consiliul Naţional. Şedinţă în care ar urma să se voteze o nouă ordine de zi pentru Consiliul Naţional, una din care să dispară propunerea de modificare a statului PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *