Skip to content
Sănătate

Iohannis pune degetul pe rană: Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine. Prevenţia e ca şi inexistentă

Klaus Iohannis Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că ”sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine, spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia e ca şi inexistentă”, motiv pentru care este necesară o reformă profundă în Sănătate, dar asta implică un Guvern ”solid”, nu doar timp de patru ani”.

Tema spitalelor şi a sănătăţii publice nu e una nouă şi eu am atins tema de multe ori. Am avut discuţii chiar cu persoane din conducerea OMS, am avut semnări de documente chiar aici în Sala Unirii, am avut vizite în spitale. Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine, spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia e ca şi inexistentă, marile măsuri de prevenţie practic au dispărut şi rezultatul e cel pe care îl vedem. Sănătatea publică nu e prea bună”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Potrivit acestuia, ”avem prea mulţi români bolnavi şi poate nici nu ştiu”. ”Toate aceste lucruri trebuie schimbate. Ele nu se schimbă de azi pe mâine. Ele se schimbă an de an, prin reforma sistemului, de aceea îmi doresc după alegeri un Guvern solid, nu doar timp de 4 ani. Mai bine ar fi un mandat mai lung şi o continuitate în reformarea sistemului de sănătate, dacă vrem să ajungem vreodată la nivelul la care s-a ajuns în partea mai vestică. E o temă extrem de importantă şi sunt foarte hotărât să îi acord toată atenţia”, a mai declarat Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *