Skip to content
Politică

Iohannis pune tunurile pe Guvern. Răspuns tranșant privind strategia în turul II și voturile celorlalți candidați

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a lansat noi atacuri la adresa lui Victor Ponta și a Guvernului, explicând că ce s-a întâmplat la votul din diaspora a fost ”o intenție, nu o greșeală.” De asemenea, liderul PNL a precizat

”Saptamana trecuta am avertizat ca in 2015 guvernul va trebui sa treaca la cresterea de taxe si impozite pentru a acoperi cheltuiala. Azi aflam de la Comisia Europeana ca e ingrijorata ca Romania nu are un draft de buget. Avertizeaza CE ca deficitul Romaniei poate ajunge la 2,8 din PIB în 2015, in conditiile in care ne-am angajat la 1,6 din PIB. Primul-ministru, zilnic, promite noi si noi pomeni electorale nu am impresia ca vor scadea cheltuielile dar ni se intareste convingerea ca vom avea cresteri de impozite sau taieri sa salarii.

E un lucru care trebuie sa ne dea de gandim daca alianta de la guvernare reface patrulaterul rosu. Cu jumătate de ora inainte sa intru am primi un email de la un prieten din Munchen care mi-a transmis rezultatul final al votului- Ponta-5%, eu 69%.

(…) Am inteles de ce vrea Ponta si Guvernul sa suprime votul in diaspora. Asa intelegem de ce s-au temut si de ce au creat acele conditii mizerabile pentru votul din diaspora. Organizarea nu a fost o greseala, ci o intentie”, a răbufnit Iohannis.

 ”Eu nu concep sa fie tranzactionate voturile romanilor ca o marfa, nu se poate asa ceva. De asta am spus ca nu negociez, nu am ce. Ei nu au in buzunar aceste voturi, ele sunt la romani. Aceste voturi ma intereseaza. Ce vreti? Sa ma apuc si eu de trocuri politice?Sa îi promit ca il fac premier, sau …? Eu doresc votul romanilor”, a mai adăugat prezidențiabilul ACL.

CCR n-a dorit sub presiunea campaniei sa judce aceasta speta . Nu stiu, n-a verificat, dar o sa vedem atunci ce hotaraste”, a precizat Iohannis cu privire la amânarea unei decizii a CCR cu privire la articolul de lege care reglementează incompatibilitatea primarilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *