Skip to content
Politică

Iohannis răspunde provocării Elenei Udrea

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a răspuns provocării lansate de președintele PMP Elena Udrea.

Elena Udrea a declarat că îl provoacă pe Iohannis la o dezbatere electorală pentru a vedea „cine e adevăratul candidat al dreptei”, adăugând că nu crede că are curajul să o înfrunte.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 17 octombrie,  Elena Udrea a pornit cronometrul, la propriu, declarând că numără minutele până la confruntare.

„Număr secundele, minutele, orele până când Klaus Iohannis va accepta această confruntare. Îmi imaginez că nu îi este frică de o femeie”, a declarat Elena Udrea.

Iohannis îi răspunde Elenei Udrea prin intermediul unui comunicat de presă.

În urmă cu o lună de zile, am făcut propunerea de a avea dezbateri serioase între candidații la alegerile prezidențiale. Am propus, în același timp, în cadrul Pactului Naţional pentru Stabilitate şi Democraţie, un set de principii și măsuri agreate de întreaga clasă politică pentru a asigura cadrul pentru o competiţie electorală sănătoasă, reală, în interesul românilor. De asemenea, am solicitat candidaților menținerea dezbaterii politice într-un cadru sobru, cu teme cu adevărat de interes pentru cetățean.

Deși niciunul dintre candidați nu a fost dispus să răspundă, salut faptul că acum asemenea dezbateri sunt dorite de unii competitori electorali. În același timp, constat cu regret că s-au depășit cu mult limitele decenței, în această campanie fiind lansate atacuri nedemne la persoană.

Consider că o dezbatere organizată pe teren neutru – de preferință de către o mare universitate, cu reguli clare, la care să asiste un public mai larg și care să fie preluată de televiziuni, ar fi cel mai potrivit format, care ar permite cetățenilor să afle ce proiecte avem fiecare dintre noi pentru țară.

În aceste condiții, dezbaterea ar fi utilă și cu adevărat relevantă pentru electorat, iar eu am toată deschiderea să particip la o astfel de întâlnire”, se arată în comunicatul remis redacției PSnews.ro

4 comentarii la “Iohannis răspunde provocării Elenei Udrea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *