Skip to content
Politică

Iohannis continuă războiul cu ANI. Ce explicații oferă prezidențiabilul ACL

Klaus Iohannis a vorbit luni la Adevărul live despre problema pe care o are cu inspectorii de integritate. Mâine, 30 septembrie, la Înalta Curte va da un verdict în ceea ce privește incompatibilitatea invocată de ANI la adresa lui Klaus Iohannis.

”Mâine vom ști mai multe dar va pot spune ca voi candida pentru că candidatura este depusă la BEC și voi fi buletinul pe vot”, a precizat tranșant prezidențiabilul ACL, încercând să transmită că indiferent de decizia instanței, acesta va candida la alegerile prezidențiale din acest an.

”Nu pornesc de la premisa ca mâine se va întampla ceva deosebit la ICCJ, ci se va da un termen pentru această cauză. Nu pornesc de la premisa ca acest termen va fi înainte de alegeri. Nu este nicio problemă formală. Lumea pornește, și mi-am dat seama din discuții, că voi pierde procesul. Eu pornesc de la premisa ca voi câștiga procesul. Nu este nicio chestiune suplimentară pentru ceea ce s-a discutat pe fond. Nu mă tem că voi pierde acest proces. Dacă ar fi un termen rapid aș câștiga și va fi scoasă această temă. Nu imi fac niciun fel de probleme”, a mai explicat Klaus Iohannis.

Citește și: ÎCCJ a decis. Când se va da verdictul pentru Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *