Skip to content
Politică

Iohannis, prima reacție după rezultatele votului. „BEC să prelungească timpul de VOT!”

Candidatul ACL Klaus Iohannis a făcut primele declarații după aflarea rezultatului exit-poll-urilor, potrivit cărora cei doi candidați intrați în turul II sunt Iohannis și Ponta.

Președintele PNL a solicitat Biroului Electoral Central să prelungească programul de vot pentru ca cei care nu au avut posibilitatea să voteze, să o facă.

Vă reamintim că, potrivit rezultatele exit-poll, Klaus Iohannis a obținut 31%, în timp ce Victor POnta 41%.

„Avem azi un rezultat foarte bun care arată că se produce schimbarea. Vă mulțumesc tuturor românilor care și-au folosit votul indiferent pentru cine au votat. Vreau să mulțumesc în mod special celor care au votat România lucrului bine făcut, care m-au votat pe mine astăzi. Acum este clar că au rămas în competiție doi candidați.

Eu și Victor Ponta. Este evident acum pentru oricine că românii au de ales între două variante: pe de o parte România lucrurlui bine făcut, o Românie normală, pe de altă parte România lucrurlui prost făcut, o Românie a scandalului și a minciunii.

De acum, competiția e doar între noi doi. între mine și Victor Ponta. Eu sunt singurul candidat rămas în competiție care e dispus să garanteze independența justiției și statul de drept. Îi chem alături de mine pe toți românii care vor ca legea să fie lege , care nu vor să dea toată puterea în mâna unui singur partid. În ciuda tuturor pomenilor electorale, în ciuda ordonanțelor făcute pentru a crea un avantaj pentru candiadtul Guvernului, iată că rezultatul arată foarte, foarte clar: românii au votat corect. Este regretabil să observăm că din cauza proastei organizări a alegerilor, în țară și în străinătate au rămas mulți români care n-au putut să își exercite dreptul la vot.

Cer BEC să prelungească timpul alocat votării pentru a da șansa și celor din țară și celor din Diasporă să își exercite dreptul la vot”,  a declarat Iohannis.

Iohannis a mai declarat că „a văzut” că la PSD este deja un alt președinte, făcând aluzia la faptul că președintele executiv al PSD Liviu Dragnea a ieșit la declarații înaintea lui Victor Ponta.

6 comentarii la “Iohannis, prima reacție după rezultatele votului. „BEC să prelungească timpul de VOT!”

  1. Sunt din diaspora , va aducem la cunostinta , stimat domn Radu , ca , din fericire, NU suntem someri , lucram , si majoritatea dintre noi venim la sectiile de votare de la multi kilometrii distanta. Si dupa VOT , mergem inapoi la casele noastre.
   Lucram in afara , DAR trimitem banii in Romania , asa ca , stimate domn , nu ne este DELOC indifferent cine ne conduce.
   Va salut , respectele mele ,
   Florin

 1. Cu tot respectul cuvenit dlui.Iohannis,candidat la functia suprema in stat,iata ce prevede art.46 din Legea privind alegerea presedintelui Romaniei :”La ora 21,presedintele biroului sectiei de votare declara votarea inchisa si dispune inchiderea salii in care se voteaza,iar alegatorii prezenti in sala pot sa-si exercite dreptul de vot.”Nimic despre posibilitatea continuarii votarii,dupa ora 21.De altfel,nu am auzit ca in alte tari sa se procedeze altfel.

 2. @klpostock> Bravo! Este nepermis ca un candidat la prezidentiale să nu cunoască legea pe baza căreia vrea să fie președinte. Este de-a dreptul hilar ca d-l Iohannis să solicite BEC să prelungească ora de vot, după ce BEC a precizat că, în conformitate cu legea, alegerile NU pot depăsi orele 21 și că BEC NU poate modifica legea. Doar că d-l Iohannis nu face altceva decât să răscolească rahatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *