Skip to content
Politică

Iohannis, reacție tranșantă legată de executiv: Avem un guvern ireal

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat sâmbătă la Consiliul Național al Partidului Națioal Liberal (PNL) și a făcut declarații referitoare inclusiv la Guvernul Dăncilă.

Concret, s-a referit la decizia premierului Viorica Dăncilă de a merge în concediu fără să anunțe Președintele României privitor la acest lucru, potrivit news.ro.

”Am ajuns să avem un guvern iraţional. Ieri am avut o discuţie care m-a făcut să cred că avem un guvern ireal. Dacă nu ar fi trist, ar fi de râs”, a spus preşedintele Iohannis.

El a şi relatat ceea ce l-a determinat să aibă această opinie, precizând că a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie prin care ”doamna prim-ministru instala un premier interimar”.

”Surpriză, am crezut că e atributul meu şi am contestat la CCR acest demers. După ce am înaintat la CCR, doamna prim-ministru m-a sunat să-mi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce în paranteză publicase acel draft de rectificare bugetară care e o catastrofă. I-am atras atenţia că nu e bine ce a făcut şi că e motiv de conflict constituţional. Ştiţi ce mi-a spus? Nu a ştiut că se publicase. Mai ireal decât aşa nu cred că se poate”, a spus preşedintele.

1 comentariu la “Iohannis, reacție tranșantă legată de executiv: Avem un guvern ireal

  1. D-le Iohannis acest guvern ireal cum il caracterizati,a fost adus la carma Romaniei de dvs.atunci cand ati fost de acord sa o desemnati prim-ministru pe d-na Dancila !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *