Skip to content
Politică

Iohannis reacționează după execuția din Libia

" "

Președintele Klaus Iohannis, a condamnat, luni, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook, execuția celor 21 de egipteni de către ISIL, în Libia.

În acest context, șeful statului a subliniat nevoia de o soluție politică a conflictului din Libia și, în același timp, de lipsă totală de toleranță față de grupările teroriste.

" "

„Gruparea Statul Islamic a făcut publică ieri o înregistrare video cu decapitarea, în Libia, a 21 de bărbați egipteni creștini. Uciderea unor oameni nevinovați și persecuțiile la care sunt supuși creștinii de către teroriști afiliați grupării SI sunt acte de o cruzime și barbarie incalificabile, care au nevoie de un răspuns ferm din partea comunității internaționale. Aceste atrocități arată că este neapărată nevoie de o soluție politică a conflictului din Libia și de toleranță zero față de grupările teroriste.”, a notat Klaus Iohannis pe Facebook.

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic a difuzat, duminică, o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi pe care îi prezintă ca fiind egipteni de confesiune creştină recent răpiţi în Libia, relatează BBC News Online. Cei 21 de egipteni, care erau muncitori imigranţi, au fost răpiţi în oraşul Sirt, în nordul Libiei, aflat sub controlul grupărilor islamiste. SI a anunţat că ei au fost răpiţi pentru a răzbuna soarta femeilor musulmane „torturate şi ucise de către Biserica (Ortodoxă) Coptă din Egipt”. Un purtător de cuvânt al Bisericii Copte din Egipt a confirmat execuţia celor 21 de bărbaţi, a anunţat agenţia oficială egipteană, citată de NBC News, informează Mediafax.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *