Skip to content
Politică

Iohannis reacționează privind decizia ÎCCJ

Prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis a reacționat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis în principiu recursul făcut de Agenția Națională de Integritate în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis.

Președintele PNL arată, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, că decizia ÎCCJ este una normală și în concordanță cu noul Cod de Procedură Civilă.

De asemenea, Iohannis spune că nu există nici o stare de incompatibilitate în ceea ce îl privește.

„Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de astăzi este una normală și în concordanță cu noul Cod de Procedură Civilă. Hotărârea ÎCCJ înseamnă, de fapt, că un termen pentru judecarea pe fond a recursului înaintat de Agenția Națională de Integritate va fi stabilit în intervalul următor. În acest moment nu există nicio stare de incompatibilitate în ceea ce mă privește. Singura hotărâre a unei instanțe referitoare la această speță este cea a Curții de Apel Alba, conform căreia raportul ANI a fost invalidat. Tocmai din acest motiv, am toată încrederea că oricare altă instanță de judecată s-ar pronunța în acest caz, soluția va rămâne neschimbată”, afirmă Iohannis.

Klaus Iohannis mai afirmă că și-ar fi dorit ca dosarul de incompatibilitate să fi fost închis înainte de startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, pentru a „nu putea fi folosită de către contracandidați ca temă de atac”.

„Din respect pentru români, mi-aș fi dorit totuși ca această speță să fi fost lămurită definitiv înainte de debutul campaniei pentru prezidențiale pentru a nu putea fi folosită de către contracandidații mei ca temă de atac, în lipsă de alte argumente.  Vreau o confruntare electorală bazată pe proiecte, pe programe concrete și nu o bătălie viciată de subiecte false, irelevante pentru cetățeni. Sunt la dispoziția justiției pentru că nu am nimic de ascuns și nu mă tem de nimic. Sunt nevinovat, am câștigat în prima instanță, la Curtea de Apel Alba, și nu am niciun motiv să cred că Înalta Curte de Casație și Justiție va da un alt verdict”, conchide Iohannis.

 Acesta a reiterat afirmația potrivit căreia nimic nu stă în calea candidaturii sale, odată depuse la Biroul Electoral Central.

2 comentarii la “Iohannis reacționează privind decizia ÎCCJ

    1. ICCJ nu a anulat nimic…ci a dat curs pt analizare a recursului ANI fata de decizia CA Alba Iulia…ce dracu tot vb? ICCJ este singura care poate da o sentita definitiva!!! ANI si-a folosit toate caile de atac!!! hai ma ca nu toata lumea e proasta in tara asta!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *