Skip to content
" "
Politică

Iohannis ridică problema migrației la summit-ul ONU

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, duminică, primul discurs în cadrul Adunării Generale a ONU pentru adoptarea Agendei de dezvoltare durabilă, unde a vorbit despre migrație și dezastrul provocat de aceasta.

„După cum am putut observa în ultimele luni, sute de mii de oameni au fugit din calea războiului, în căutarea unei vieți mai bune, intrând în Europa, deseori prin mijloace riscante. Acest flux din ce în ce mai mare de migranți din Orientul Mijlociu și Africa a determinat țările europene să depună eforturi masive pentru a face față unui dezastru umanitar de proporții masive.

" "
" "

Ne confruntăm cu o criză complexă. Este vorba de aspecte umanitare, de o criză a protejării granițelor, de o criză a integrării și de o criză financiară. Dacă nu găsim cele mai adecvate mijloace de a le soluționa pe fiecare dintre ele, fiecare val de migrație îl va depăși pe cel anterior. Orice națiune are obligația de a salva oameni, de a-i susține și de a-i proteja”, a susținut șeful statului, potrivit Administrației Prezidențiale.

În același timp, președintele Klaus Iohannis a precizat că „toate țările trebuie să se asigure că politicile adecvate sunt pregătite pentru implementarea Agendei. Țările trebuie să promoveze instituții efective și incluzive și să creeze politici bazate pe statul de drept, drepturile omului, drepturile femeii, egalitatea de gen și capacitarea femeilor. Dreptul național de proprietate și responsabilitatea sunt esențiale pentru implementarea acestei Agende inclusiv prin angajamente, precum și prin instrumente cum ar fi strategiile de dezvoltare durabilă. Fiecare țară are responsabilitatea principală în privința propriei dezvoltări”.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *